Pastaruoju metu į viešumą pasklido žinios, kad L. Linkevičius nenori į viceministrus priimti „darbiečio“ Mantvydo Bekešiaus.

Premjeras Algirdas Butkevičius palaiko ministrą, sakydamas, kad jis „kelia aukštus kvalifikacinius reikalavimus siūlomiems kandidatams“, o Darbo partija kitos kandidatūros esą nepasiūlė.

Panašios nuomonės laikosi ir D. Grybauskaitė.

„Visi ministrai, pasirinkdami kandidatus į viceministrus, turi taikyti aukščiausius profesionalumo standartus. Patirtis valstybės tarnyboje, kompetencija, nesuteršta reputacija ir atsakomybė prieš Lietuvos žmones – yra svarbiausi kriterijai užimant pareigas“, - teigiama DELFI atsiųstame prezidentės komentare.

V.Gapšys: ssocdemai į viceministrus delegavo kur kas prastesnį kandidatą

Darbo partijos pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys DELFI teigė, jog „darbiečiai“ pozicijos nekeičia ir kitos viceministro kandidatūros L. Linkevičiui siūlyti neketina.

„Mes neabejojame M. Bekešiaus kompetencija. Ir niekas neįrodė mums, kad jo kompetencija yra netinkama. Ne, negalvojame (apie kitą kandidatūrą – DELFI). Ir nemanau, kad galvosime. Kompetencija yra toks dalykas, kuris turi būti pagrįstas konkrečiais dalykais. Žmogus dirba Užsienio reikalų ministerijoje jau daugelį metų. Darbavosi ir Afganistane, kur jam reikėjo susitikinėti ir ambasadorių lygyje. Jisai, mano manymu, yra kompetentingas užimti tas pareigas, puikiai orientuojasi Lietuvos užsienio politikoje. Tai nėra pašalinis asmuo. Niekas nepateikė man iki šiol nei vieno argumento, kodėl jis negalėtų tikti. O jeigu iš to yra daroma kažkokia politika, tada turi socialdemokratai taip ir pasakyti“, - kalbėjo V. Gapšys.

Jis taip pat mestelėjo dar vieną akmenį į socdemų daržą. Esą šios partijos į aplinkos viceministrus deleguotas Linas Jonauskas gerokai prasčiau tinkamas šioms pareigoms nei M. Bekešius.

„Jeigu jūs pasižiūrėtumėte, pavyzdžiui, Aplinkos ministerijoje socialdemokratų deleguoto viceministro, tai man labai didelis klausimas, ką jis turi bendro su aplinkos apsauga“, - ironizavo V. Gapšys.

Pasak jo, jei L. Linkevičius nepakeis pozicijos dėl M. Bekešiaus, „darbiečiai“ tai traktuos kaip koalicijos sutarties pažeidimą.

„Pagal koalicinį susitarimą, mums tenka viceministro pozicija. Mes manome, kad koalicinių susitarimų reikia laikytis. Aišku, kiekvieną susitarimą galima persiderėti. Bet persiderėjimas, aš įsivaizduoju, šiuo atveju būtų ypač komplikuotas. Dėl to, kad ir dabar yra kai kur neišlaikytos proporcijos“, - teigė V. Gapšys.

Darbo partijos vicepirmininkas nesiėmė svarstyti, kaip „darbiečiai“ reaguos, jei L. Linkevičius ir toliau laikysis savo pozicijos ir M. Bekešiaus į komandą nepriims.