„Aš noriu pasakyti, kad visą šitą kritiką dėl skaidrumo, dėl politinio darbo kokybės visam kabinetui susisiurbia, be jokios abejonės, pirmiausia Vyriausybės vadovas. Manau, kad yra klaida, kai politikai galvoja, kad vienas kitą palaikydami gali pagerinti mūsų gyventojų nuomonę tiek apie Vyriausybę, tiek apie visą Lietuvos politinį gyvenimą. Manau, būtent dėl to žmonės nusivilia politikais, kad politikai neprisiima (atsakomybės – DELFI) ir nekelia sau aukštos kartelės būti skaidriais, patikimais, teisingais ir švariais“, - ketvirtadienį lankydamasi knygų mugėje žurnalistams sakė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, ūkio ministro D. Kreivio klausimas yra kur kas bendresnio pobūdžio – ši situaciją esą liudija Lietuvoje įsigalėjusią toleranciją politikos ir verslo susiliejimui.

„Dėl ūkio ministro klausimas yra bendresnis – tai yra mūsų politinės kultūros ir politinio skaidrumo problema. Jeigu yra toleruotina, kad verslas ir politika yra susilieję Lietuvoje, tai rodo labai žemą mūsų politinės kultūros lygį“, - teigė D. Grybauskaitė.

Paklausta, kokios reakcijos tikisi iš paties D. Kreivio, prezidentė tik pakartojo, jog „tolerancija neskaidrumui, korupcijai, įvairiems kitiems procesams yra labai prastas rodiklis“, demonstruojantis apie žemą politinės kultūros lygį.

DELFI primena, kad apie nepasitikėjimą D. Kreiviu prezidentė pareiškė antradienį lankydamasi Kaune. Anot šalies vadovės, nėra gerai, kai ministras sėdi ant dviejų kėdžių. Taip ji įvertino faktą, jog prieš tapdamas ministru D. Kreivys savo įmonę perdavė motinos globai.

Skandalas kilo, kai spauda paskelbė, kad D.Kreivio motinos Florentinos Kreivienės iš dalies valdoma bendrovė Specializuota komplektavimo valdyba (SKV) ir bendrovės „Dalsta" bei ir „Bikusta" gavo maždaug 6 mln. litų Europos Sąjungos (ES) lėšų.

Pernai rugsėjį ūkio ministras pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtinta ES parama dviem projektams, kurių konkursus laimėjo minėtos bendrovės - Karoliniškių gimnazijos renovacijai skirta daugiau kaip 2,34 mln. litų, o „Ąžuolyno" mokyklai - 3,64 mln. litų.