BNS žiniomis, V. Ušackas šiomis dienomis išsiuntė laiškus Vyriausybės nariams, komitetų, departamentų, tarnybų, inspekcijų ir kitų institucijų prie Vyriausybės vadovams, kuriuose pažymi, kad birželio ir liepos mėnesiais numatomi intensyvūs pasirengimo deryboms dėl narystės ES darbai.

Anot vyriausiojo derybininko, ypač intensyvus laikotarpis laukia tų institucijų, kurios susijusios su rengiamais šiemet antrajame pusmetyje pradėti derybų skyriais - Įmonių teisės, Telekomunikacijų ir informacijos technologijų, Pramonės politikos, Aplinkos apsaugos, Vartotojų ir sveikatos apsaugos, Transporto politikos, Socialinės politikos ir užimtumo, Laisvo kapitalo judėjimo, Laisvės teikti paslaugas, Žuvininkystės, Muitų sąjungos, Ekonominės ir pinigų sąjungos.

Atsižvelgdamas į tai, V. Ušackas prašo pareigūnų, atsakingų už šių skyrių rengimą, vasaros atostogas atidėti iki rugpjūčio 1 dienos.

Kaip BNS sužinojo V. Ušacko sekretoriate, pats diplomatas irgi neketina atostogauti iki rugpjūčio.

Kaip žinoma, Lietuva ir ES jau suderino pozicijas dėl penkių pirmųjų derybų skyrių, ir narystės derybos pagal juos preliminariai laikomos baigtomis.

Taip įvertinti Statistikos, Mokslo ir mokslo tyrimų, Švietimo ir mokymo, Bendros užsienio ir saugumo politikos, Mažų ir vidutinių įmonių skyriai.

Dabar vyksta derybos dėl dar trijų skyrių - Konkurencijos politikos, Kultūros ir audiovizualinės politikos ir Išorinių santykių.

Iš viso derybos vyks pagal 29 pagrindinius skyrius ir du papildomus - atstovavimo ES institucijose ir papildomų klausimų.

Lietuva ketina derybas su ES baigti 2002 metais, o 2004 metų sausio 1 dieną - būti pasirengusia prisiimti narystės ES įsipareigojimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją