Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad premjeras, kaip ir planuota, grįš antradienį, vasario 9-ąją. Jis atostogauja nuo sausio 26-osios ir, BNS žiniomis, yra išvykęs į Karibus.

„Premjeras atostogų atšaukti neketina“, - teigė E.Butkutė-Lazdauskienė.

Praėjusią savaitę atsistatydinimo pareiškimą nusprendė rašyti sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė, kurią pats premjeras, kiti partijos kolegos ir prezidentė ragino tai padaryti po prisipažinimo prieš penkerius metus davus kyšį medikui. Raginimai atsistatydinti sutapo ir su informacija, kad ministrė neseniai apklausta kaip liudytoja teisėsaugos atliekamame tyrime dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje. Įtarimai jai nėra pateikti.

Tuo metu antradienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) patvirtino ketinanti kaip specialųjį liudytoją apklausti aplinkos ministrą „tvarkietį“ Kęstutį Trečioką. Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti. K.Trečiokas BNS sakė apie atsistatydinimą negalvojantis ir manantis, kad teisėsauga jo klausinės apie Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų.

STT pastarajame tyrime numato apklausti ir patį premjerą.

Naujienų portalas DELFI rašė, kad rugsėjo 23 dieną Vyriausybė skubiai priėmė nutarimą, kuriuo buvo panaikintas nuo 1992 metų galiojęs nutarimo skyrius, reglamentavęs kurortų apsaugos zonų juostas. Šis staigus Vyriausybės sprendimas, anot portalo, tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui rugsėjo pabaigoje priimant palankų sprendimą dėl statybų Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Premjeras pernai pasirodžius šiai informacijai pernai lapkritį atmetė bet kokius įtarimus sakydamas, kad tai jam „kelia juoką“.

Ir R.Šalaševičiūtė, ir K.Trečiokas ministrais tapo 2014 metų liepą.