Kaip BNS teigė šaltiniai Seime, ministro ir ambasadoriaus nuomonės Londone išsiskyrė, vertinant užsienio politikos prioritetus.

Anot šaltinių, ambasadorius J. V. Paleckis sumenkino NATO integracijos svarbą palyginti su Europos Sąjungos integracijos reikalais. Ministras V. Dudėnas buvo nepatenkintas tokiu vertinimu.

Tačiau pasak paties ambasadoriaus J. V. Paleckio, jokio britų dėmesį patraukusio nesusipratimo ministro vizito į Londoną metu nebuvo.

"Kai kurie interpretacijos niuansai draugiško pokalbio priešpiečių metu per tokius vizitus nėra neįprasti", BNS sakė ambasadorius.

Kaip žinoma, integracija į NATO ir ES bei geros kaimynystės santykiai yra trys pagrindiniai lygiaverčiai Lietuvos užsienio politikos prioritetai.

BNS žiniomis, pirmadienį Vilniuje šį Londono atvejį, dalyvaujant V. Dudėnui, uždarame posėdyje svarstė parlamentinis Užsienio reikalų komitetas (URK). Jo pirmininkas Audronius Ažubalis BNS korespondentui sakė posėdžio nekomentuosiąs.

Finansų ministras V. Dudėnas bei užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas taip pat pareiškė nekomentuosią.

BNS žiniomis, URK svarstoma galimybė iškviesti ambasadorių į Vilnių ir paprašyti jo paaiškinimo.

Šaltinių nuomone, šiam ministro ir ambasadoriaus nuomonių apsikeitimui gali būti bandoma suteikti politinį atspalvį prieš šį rudenį įvyksiančius Seimo rinkimus.

Kovo 11-sios Akto signataras J. V. Paleckis iki paskyrimo Lietuvos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje buvo prezidento Algirdo Brazausko patarėjas užsienio politikos klausimams. Anksčiau J. V. Paleckis buvo Socialdemokratų partijos narys. Londone J. V. Paleckis dirba ketvirtus metus.

Neoficialiomis žiniomis, jo vardas tarp socialdemokratų minimas kaip vieno iš galimų kandidatų į užsienio reikalų ministro postą.

V. Dudėnas yra konservatorius. Nuo šio Seimo kadencijos pradžios iki praėjusio rudens jis buvo Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

BNS žiniomis, tuometinio URK pirmininko V. Dudėno ir ambasadoriaus J. V. Paleckio nuomonės yra išsiskyrusios ir anksčiau.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją