Seimo kanceliarija, atsižvelgdama į turimus duomenis apie Seimo interneto svetainės veiklos sutrikdymą, kreipėsi į Policijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – teigiama Seimo Ryšių su visuomene pranešime.

Seimo puslapis pradėtas atakuoti šeštadienį 17 valandą. Kibernetinio saugumo centras teigia sekmadienį situaciją suvaldęs ir pritaikęs apsaugos priemones, kad tinklalapis veiktų, tačiau pirmadienį sutrikimų neišvengta.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovas Rimtautas Černiauskas BNS sakė, kad tai buvo DDoS atakos – kai tuo pat metu siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų. Atakos vykdytos iš mažiausiai 10 tūkst. kompiuterių, esančių visuose kontinentuose.

Kaip žurnalistams sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, tai pirma tokio masto ataka prieš parlamentą.

Pirmadienį Seime vyko pasaulinis Krymo totorių susitikimas. Jį planuota transliuoti internetu.

Anot Seimo pirmininkės, tiksliai nežinoma, ar programišių ataka buvo nukreipta prieš šį renginį.

„Sunku pasakyti, ar čia konkrečiai dėl šio renginio. Jeigu dėl šio renginio, tai akivaizdžiai rodo, kad nenorima, jog pasklistų informacija plačiau pasaulyje, nes tikrai tema yra aktuali: Krymo totorių klausimai, žmogaus teisių pažeidimai, jų gyvenimas tose teritorijose tampa nežmoniškas, gyvena nežmoniškomis sąlygomis. Ta tarptautinė kova telkiasi ir galbūt kam nors nepatinka“, – svarstė L.Graužinienė.