„Matydamas situaciją, klausimo jautrumą ir svarbą, esu pavedęs (...) iki rugsėjo pirmosios dėl principinių dalykų sutarti, kad matytumėme, ar toliau judame pertvarkų keliu, ar ne. Tai principiniai dalykai yra idėja viešosios ir kriminalinės policijos reforma, sujungimas, kaip tą darome. Mano esminė politinė linija – kad pareigūnų skaičius neturi mažėti, neturime spręsti darbo užmokesčio padidinimo klausimo pareigūnų mažinimo sąskaita“, – BNS sakė ministras po šią savaitę vykusio susitikimo su policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu.

Anot jo, policijos atstovai, tarpininkaujant ministerijai, su profesine sąjunga turės sutarti ir dėl pareigūnų pervedimo iš vienų pareigybių į kitas, ar pertvarka bus vykdoma rajoniniuose policijos padaliniuose, ar centriniuose ir panašiai.

Ministras taip pat sakė mėnesį laukiantis generalinio komisaro pasiūlymų, „ką reikėtų nedelsiant tvarkyti, kad būtų saugesni pareigūnai ir mūsų gyventojai“.

„Aš taip pat pasigendu komunikacijos, informacijos tiek pareigūnų bendruomenei, tiek visuomenei, kas norima padaryti. Mes apsitarėme, kad aiški informacija privalo būti pateikta, generalinis komisaras pažadėjo, kad visi ją gautų“, – BNS sakė T.Žilinskas.

L.Pernavas yra sakęs, jog policijoje vykdomos reformos vienas iš tikslų – kad nuo 2017-ųjų patrulių skaičius didėtų apie 1400, iš viso iki 3000. Taip pat ketinama sujungti viešosios ir kriminalinės policijos skyrius policijos padaliniuose. Tai jau padaryta Panemunės ir Raseinių policijos komisariatuose.

Pasak L.Pernavo, viešajam saugumui užtikrinti, kovai su terorizmu, kriminalinei žvalgybai, mobiliesiems policijos padaliniams aprūpinti, kitoms priemonėms policijai kitąmet papildomai reikėtų apie 18,5 mln. eurų, tuo metu derybose su Vyriausybe kol kas papildomai numatyta maždaug 9 mln. eurų.

Anot ministro, dėl kitų metų policijos biudžeto dar deramasi su finansų ministre bei premjeru.