Pasak frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio, su ministre norima pakalbėti apie jai pavaldžius Registrų centrą ir Kalėjimų departamentą.

„Visų pirma, kad būtų politinis įvertinimas, kaip ministrė vertina visą tą situaciją, kuri kūrėsi ne jai vadovaujant (...). Tikėtumėmės principingo įvertinimo. Ir kitas dalykas – labai konkrečių žingsnių, kad ta situacija taisytųsi“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Pirmadienį pranešta, kad iš pareigų traukiasi 20 metų Registrų centrui vadovavęs Kęstutis Sabaliauskas. Atsistatydinimo priežasčių jis nenurodė.

Vasarį Teisingumo ministerijai pristatytose audito išvadose teigiama, kad valstybės įmonė Registrų centras neefektyviai valdo finansus, samdo per daug darbuotojų, o jiems vadovauja per didelis skaičius vadovų.

Vasario pradžioje nuo pareigų nušalinti Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė ir Kauno tardymo izoliatoriaus laikinasis vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Tokį sprendimą teisingumo ministrė priėmė atsižvelgusi į teisėsaugos pateiktą informaciją apie galimus pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba, pati atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą, medžiagą persiuntė kelioms institucijoms, tarp jų ir Teisingumo ministerijai.

Anot izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės pareiškimo, Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Paskelbus šią informaciją viešai Teisingumo ministerija sulaukė keliasdešimt pataisos įstaigų darbuotojų elektroninių laiškų apie galimus pažeidimus kitose laisvės atėmimo vietose.