Jis ketvirtadienį BNS sakė išeinantis iš LVŽS frakcijos dėl pastarųjų aktualijų, susijusių su šios partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu ir buvusia jo pavaduotoja Greta Kildišiene.

„Reikia darbus dirbti, o dabar Lietuva turi kalbėti apie jų santykius“, – teigė politikas.

B.Matelis sakė kol kas neketinąs šlietis prie jokios politinės jėgos, todėl dirbsiąs Mišrioje Seimo narių grupėje.

B. Matelio sprendimas palikti LVŽS frakciją buvo netikėtas – parlamentaras apie jį vadovybės neinformavo, sako Seimo pirmoji vicepirmininkė, LVŽS vadovo Ramūno Karbauskio pavaduotoja Rima Baškienė.

„Nustebau iš tikrųjų. Jis nebuvo partijos narys, jei būtų, tikriausiai būtų atėjęs, pasitaręs, pasakęs priežastį, dabar mums tai buvo netikėta, mes sužinojome iš žiniasklaidos, kad jis išeina“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Baškienė.

„Kas belieka – žmogaus apsisprendimas. Seimų istorijoje visada buvo tam tikras migravimas, visada žmogus turi savo teisę priimti sprendimą. Jei jis nemanė apie tai reikalingu kalbėti ir vakar, nes vakar jis buvo frakcijos posėdyje, ir išsakyti savo abejones, paklausti, ar turėti savo poziciją ją viešai pasakant, matyt, nemanė esant reikalinga“, – kalbėjo „valstietė“.

Ji pabrėžė, kad B. Matelis, nors ir buvo įrašytas partijos rinkimų sąraše, nėra jos narys, o laimėjo savarankiškai išsikėlęs vienmandatėje rinkimų apygardoje.

„Gerbiu jo sprendimą, kiekvieno žmogaus teisė spręsti, ypač išrinkto vienmandatėje apygardoje“, – sakė R. Baškienė.

Kartu ji teigė nematanti grėsmės pradėti byrėti frakcijai, nors nuomonių skirtumų joje mato ir daugiau.

„Tokios griūties frakcijos tikrai nepastebiu. Yra žmonių, kurie ir anksčiau išsakydavo savo atskirą poziciją, bet kai jau apsispręs kažkada kažkas išeiti iš frakcijos – turėsime rezultatą. Šiandien turim išėjusį B. Matelį ir nebeturime mūsų kolegės, kuri atsisakė mandato, (G. Kildišienės – BNS), nebėra dviejų“, – sakė parlamentarė.

Žurnalistas B. Matelis į Seimą išrinktas vienmandatėje Nevėžio apygardoje, tačiau jis kaip nepartinis kandidatas buvo įrašytas ir į LVŽS kandidatų sąrašą.

Šiam politikui pasitraukus iš LVŽS frakcijos, joje liks 56 nariai.

Šią savaitę frakcija sumažėjo ir parlamentarės mandato atsisakius G. Kildišienei. Ji sulaukė kritikos, kad partijos bendražygiams nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas nutrauktas, atlyginus žalą.

G. Kildišienė anksčiau atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su LVŽS pirmininko R.Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“. Šiuo automobiliu naudojosi ir Seimo narė. Be to, didžiulio atgarsio sulaukė kiti kilę klausimai dėl parlamentarės išsilavinimo, biografijos faktų.

Trečiadienį susidariusią padėtį svarstė LVŽS frakcija, po jos posėdžio seniūnas R. Karbauskis žurnalistams pareiškė, kad frakcija vieninga kaip niekada.