Kaip Eltai teigė LRTK Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Birutė Keršienė, trečiadienį komisija turėtų apsispręsti, kokių veiksmų imsis, neatmetama galimybė kuriam laikui apriboti TVC retransliacijas Lietuvoje. B. Keršienė pažymėjo, kad anksčiau šio transliuotojo programose pažeidimų nebuvo pastebėta.

Galimas pažeidimas nustatytas TVC šių metų sausio 27 dieną transliuotoje informacinėje laidoje "Įvykių centre su Ana Prochorova", kur buvo rodomas reportažas apie Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį buvusiam "omonininkui" Vladimirui Razvodovui. Reportaže teigiama, kad Lietuvos atsiskyrimas nuo Sovietų Sąjungos buvo neteisėtas ir antikonstitucinis, Sąjūdžio veikėjai vadinti "radikalais" ir "separatistais", taip pat teigta, kad 1991 m. pradžioje "lietuvių nacionalistai pradėjo blokuoti tarybinių institucijų darbą". Reportažo rengėjų kalbintas buvęs Vilniaus OMON pareigūnas Viktoras Roščinas tikino, kad 1991 m. sausį Televizijos bokštas ir kiti pastatai buvo šturmuojami siekiant nutraukti Sąjūdžio skleidžiamą "melą ir propagandą".

"Komisija įžvelgia, kad ten galimai buvo kurstoma nesantaika ir neapykanta (...), papildomai mes pateikėme šią laidą įvertinti ir nepriklausomiems ekspertams", - Eltai sakė LRTK Visuomenės informavimo skyriaus vedėja B. Keršienė.

Dėl panašaus pobūdžio pažeidimų LRTK anksčiau buvo ribojusi ir kitų rusišku kanalų - "NTV Mir Lithuania", "PBK Lithuania", "RTR Planeta" - retransliavimą. Pastarojo kanalo retransliacija už karo ir neapykantos kurstymą 3 mėnesiams buvo apribota pernai lapkritį.