Vidaus reikalų ministras "tvarkietis" Dailis Alfonsas Barakauskas teigia, kad įstatymai leidžia politinio pasitikėjimo pareigūnui dirbti ir ministerijai pavaldžioje įstaigoje.

"Tai atliekama pagal Lietuvos įstatymus", - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą sakė ministras.

Jis neigė, kad dvigubos pareigos gali sukelti interesų konfliktą. Juoba kad E.Raistesnkis nesąs statutinis pareigūnas.

"Jis ten (FNNT - BNS) dirba, kad jums būtų saugiau", - į Liberalų sąjūdžio atstovo Eugenijaus Gentvilą atsakė ministras.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba BNS patvirtino, kad E.Raistenskis dirba šioje institucijoje. Atstovės spaudai Rūtos Andriuškaitės atsiųstame atsakyme teigiama, kad E.Raistenskis dirba pagal darbo sutartį antraeilėse vyriausiojo specialisto pareigose. Tačiau į klausimą, kaip jis suderina abi pareigas, kiek laiko skiria pareigoms FNTT atlikti, tarnyba neatsakė.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narė Elena Vaitiekienė ketvirtadienį BNS sakė, kad susidariusią situaciją reikėtų ištirti.

"Reikia žiūrėti jo pareigybės aprašymą, gal jis ne tais klausimais patarinėja. Tačiau matau pagrindą VTEK tyrimui", - sakė E.Vaitiekienė.

E.Raistenskis yra baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kur įgijo inžinieriaus aplinkosaugininko specialybę. Yra dirbęs Vilniaus miesto savivaldybės Sveikatos ir socialinės apsaugos departamento Aplinkos apsaugos skyriuje vyr. inspektoriumi, kurį laiką užsiėmė verslu.