Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas žada tarnybinį patikrinimą ministerijos autoūkyje dėl naktį iš šeštadienio į sekmadienį darbo metu aptiktų dviejų neblaivių ministerijos darbuotojų.

Ministras D.Barakauskas BNS sekmadienį sakė, jog šeštadienį prieš vidurnaktį jis planavo vykti į pasienį su Baltarusija, todėl paprašė automobilio su vairuotoju.

Tačiau, anot ministro, jam bekalbant telefonu su budinčiu vairuotoju, jis suprato, jog budintysis kalba nerišliai ir gali būti neblaivus, todėl nurodė ministerijos kanclerio pareigas laikinai einančiam Nerijui Rudaičiui išsiaiškinti situaciją.

"Ta situacija naktinė, kuri atsitiko, tai čia mano iniciatyva atliktas patikrinimas naktį. Vakar naktį, niekam nežinant, aš turėjau išvažiuoti ir pasižiūrėti - labai didelė problema yra su Baltarusijos siena su sunkiasvorių automobilių eile. 23.45 val. paskambinau budinčiam ir paprašiau, kad atsiųstų man mašiną į namus", - BNS sakė D.Barakauskas.

"Mačiau, kad jis nerišliai šneka. Tada naktį - galbūt buvo 00 val. 15 min. - pakėliau kanclerio pareigas einantį Nerijų Rudaitį ir prašiau skubos tvarka tuoj pat keltis ir važiuoti į autoūkį ir pažiūrėti, kokia ten situacija", - tęsė ministras.

Anot jo, apie 00 val. 30 min. jis teigė sužinojęs, jog autoūkio mechanikas ir budintis vairuotojas aptikti išgėrę. Tada, pasak ministro, buvo iškviesta policija, kad būtų nustatytas girtumo laipsnis ir surašytas protokolas.

"Ta situacija yra netoleruotina. Viskas bus padaryta, kad tie žmonės būtų atleisti iš autoūkio. Darysime tarnybinį patikrinimą ir aiškinsimės, kodėl yra tokia situacija. Po to priimsiu kitus sprendimus", - BNS sakė ministras, pridūręs, jog pirmadienį ketina išsikviesti autoūkio vadovą.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, jog naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus policijos patruliai sulaikė Vidaus reikalų ministerijos autoūkio darbuotoją, kuris tarnybiniu "VW Jetta" pervažiavo Pylimo ir K. Kalinausko gatvių sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Sustabdžius šį automobilį paaiškėjo, kad 1963 metais gimęs vairuotojas A.A. yra girtas. Jam nustatytas 1,96 promilės girtumas. Vyriškis, anot portalo, pareigūnams paaiškino, kad dirba vidaus reikalų ministro D.Barakausko vairuotoju.

Pats D.Barakauskas BNS sakė, jog jo nuolatiniu vairuotoju dirba kitas žmogus. Anot jo, tikėtina, jog išgėręs vairuotojas buvo pakeliui pas jį į namus, tačiau jį sulaikė policijos pareigūnai.