Pasidalijęs straipsniu, pavadinimu „D. Grybauskaitė: Lietuva tvirtai remia Ukrainos žmones“, politikas skėlė kaip reikiant: „Kur čia Ukrainos žmonės? Labiau panašu į seksualines mažumas“.

Vido Pociaus komentaras

DELFI pasiteiravo, ką kandidatas į Seimą turėjo mintyse.

- Matau, kad jūs socialiniame tinkle pasidalijote straipsniu apie D. Grybauskaitę, kad ji sako, jog Lietuva tvirtai remia Ukrainos žmones. Nuotraukoje yra N. Savčenko ir D. Grybauskaitė. Ir pakomentavote: „Kur čia Ukrainos žmonės, labiau panašu į seksualines mažumas“. Norėjau paklausti, ką jūs turite omenyje?

- Eee, tekstas jums nepasako, ką aš turiu omeny?

- Na, ne. Norėčiau plačiau.

- Kokio pločio jūs norite? Kada kalbama apie žmones, aš įsivaizduoju minią, kada kalbama apie vieną žmogų, vieną žmogų... D. Grybauskaitė – Ukrainos žmogus?

- Ne.

- Tai kur ten tie Ukrainos žmonės?

- O N. Savčenko?

- N. Savčenko gal yra vienas žmogus, o ne žmonės. Aš kalbu apie daugiskaitos nebuvimą šiuo atveju.

- Supratau. O kur matote seksualines mažumas?

- Aš sakau, kad tai labiau panašu į. Mano subjektyvi nuomonė.

- Tai o jūs manote, kad jos abi atstovauja seksualinėms mažumoms ar kuri nors viena? Nes nuotraukoje jos dvi.

- Šitą nuomonę aš pasiliksiu sau, ką aš manau.

- O jūs manote, kad kandidatui į Seimą dera dalintis tokiomis įžvalgomis?

- Apie seksualinę orientaciją gali pasisakyti kandidatas į Lietuvos Respublikos Seimą, gali pasisakyti eilinis pilietis. Gyvendami demokratinėje visuomenėje, aš manau, turime galimybę reikšti savo nuomonę apie seksualines orientacijas – ar valstybės vadovų, ar kaimynų, ar savo pačių. Ar jūs manote, kad mes turėtume būti užsičiaupę, jeigu kažkas turi šioje vietoje netradicinį požiūrį?

- O kas šiuo atveju turi tą netradicinį požiūrį, nes tekstas, kaip suprantu, yra apie N. Savčenko ir apie Ukrainą bei Lietuvos paramą Ukrainai?

- (Pauzė). Puiku. Kažkas išdėstė savo požiūrį išsakydamas straipsnyje... sudarytą... tekste... savo požiūrį ir nuomonę. Aš išsakiau savo požiūrį apie nuotrauką. Nuotraukoje aš žmonių Ukrainos nematau, tą ir pasakiau – kur tie žmonės?

- Bet tai nuotraukoje jūs matote seksualines mažumas?

- Man labiau panašu. Man labiau panašu, kad toje nuotraukoje Ukrainos žmonių... galbūt vienas Ukrainos žmogus.

- O seksualinių mažumų kiek? Nes jūs vartojate daugiskaitą.

- Viešai žinoma ir sklandanti nuomonė pakuždėjo komentaro turinį.

- Tai gerai. Ar aš nesuklysiu interpretuodama, kad jeigu jūs vartojate terminą „seksualinės mažumos“ daugiskaita ir nuotraukoje yra du žmonės, tai jūs tą terminą naudojate dviem žmonėms?

- Tikrai nenaudoju nei dviem, nei trims. Tai yra menamas požiūris. Menamas.

- Suprantu, kad menamas, nes to nepatikrinsi. Bet aš tik klausiu, ar nesuklysiu sakydama, kad jeigu yra daugiskaita, o nuotraukoje du žmonės, tai dviem ir taikoma.

- Ne, jūs suklysit taip sakydama.

- Supratau. Tada išsakykit, ką jūs tiksliai norėjote pasakyti.

- O ką jūs norite tiksliai nesuklysti?

- Aš noriu žinoti, kur jūs matote tas seksualines mažumas. Tiesiog nenoriu neteisingai interpretuoti.

- Už kadro matau. Ar tinka toks atsakymas?

- Na, jeigu jūs manote, kad tai logiška ir skaitytojai patikės, man tai kas.

- Man tai irgi kas. Žiūrėkite, jeigu jūs norite mano komentaro, aš atsakiau. Jeigu jūs čia kažkokią apklausėlę darote ar tardymuką mažą susiorganizavote, kodėl taip, kodėl kitaip... Ar jums kyla klausimų dėl mano išsakytos nuomonės?

- Taip kyla, nes jūs minėjote matantis seksualines mažumas už kadro. Nelabai įsivaizduoju, ką galima matyti už kadro.

- Esu praktiškas žmogus, ir jeigu yra klausimų, labai mėgstu klausimus: tai klausimas 1, klausimas 2, klausimas 3... Klausimas 1 – kur aš matau žmones? Klausimas, kur aš matau žmones, labai platus, matau kiekvieną dieną važiuodamas į darbą, eidama į kiną.

- Nuotraukoje. Aš neklausiu apie jūsų kasdienį gyvenimą. Būkim tikslūs.

- Būkim tikslūs. Nuotraukoje aš pasakiau savo neapibrėžtą nuomonę, kuri reiškia, kad man taip pasirodė.

Darbo partijos kandidatas V. Pocius yra Amalių bendruomenės centro vadovas, jis kandidatuoja vienmandatėje Petrašiūnų apygardoje Kaune. Savo socialinio tinklo paskyroje V. Pocius taip pat išvadino „degradu" Liberalų sąjūdžio kandidatą į Seimą Romą Sadauską.

Dalyvaudamas 2011 m. rinkimuose į savivaldybę jis nurodė esantis Demontuotojų asociacijos direktorius pažymėjo besidomintis istorija, psichologija, aplinkosauga. Apie save parašė, kad yra atkaklus, pareigingas, įžvalgus.

Privalomas registruoti turtas tuomet siekė beveik 200 tūkst. litų, vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių šis kandidatas nurodė turėjęs už 76 tūkst. litų, piniginių lėšų - 13,2 tūkst. litų, suteikta paskolų - 86 tūkst. litų. Gautos šio asmens pajamos, nurodytos dalyvaujant 2011 m. - vos 9314,21 litų.