Vilniaus Naujamiesčio apygardoje Seimo nario mandato sieks Seimo pirmininkės patarėja Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Fabijoniškių - Seimo narys Artūras Paulauskas, Šeškinės - parlamentaras Vytautas Gapšys, Justiniškių - teisingumo viceministras Giedrius Mozūraitis, Karoliniškių - Seimo narys Valdas Skarbalius, Lazdynų apygardoje - buvęs parlamentaras ir buvęs sostinės vicemeras Jonas Pinskus, Naujosios Vilnios apygardoje perrinkimo sieks Seimo narys Sergejus Ursulas.

Sostinės Antakalnio apygardoje kandidatuos buvęs konservatorius, eksparlamentaras Vidmantas Žiemelis, Žirmūnų - parlamentaras Gintaras Tamošiūnas, Seime nuo pernai birželio pakeitęs į Europos Parlamentą išrinktą Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą.

Kauno Aleksoto-Vilijampolės apygardoje bus keliamas partietis Sigytas Klimas, Kalniečių - gydytojas Saulius Giedraitis, Dainavos - Seimo narys Vydas Gedvilas.

Vilniaus-Trakų apygardoje kandidatuos Seimo narė Vilija Filipovičienė, o Trakų-Elektrėnų apygardoje - ten išrinkta parlamentarė Dangutė Mikutienė.
Gegužę jau buvo patvirtinti 25 „darbiečių“ kandidatai vienmandatėse apygardose, tad per Seimo rinkimus vienmandatėse apygardose bus keliami bent 39 „darbiečių“ kandidatai.

Darbo partija Seime dabar turi 29 atstovus.

Seimo rinkimai vyks 2016-ųjų spalį.

V.Mazuronis: „darbiečiai“ atviri diskusijoms dėl biudžeto, dabartiniam projektui grasina nepritarti

Penktadienį posėdžiavusi Darbo partijos taryba įpareigojo partiečius Seime ir partijos deleguotus ministrus palaikyti „darbiečių“ reikalavimą labiau didinti minimalią mėnesio algą (MMA) nei siūlo Vyriausybė. Partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis tikina, kad dabar parengto kitų metų biudžeto projekto „darbiečiai“ nepalaikytų Seime.

Visgi jis aiškina, kad partija yra atvira diskusijoms su koalicijos partneriais dėl to, kaip turi didėti MMA.

Valentinas Mazuronis
„Kadangi reikia derintis su koalicijos partneriais, mes atviri diskusijoms ir ieškojimui sprendimo, bet tai, kas yra šiandien biudžete - 350 eurų ir ne daugiau - mūsų netenkina ir jei nerasime kompromisinio sprendimo, biudžetui pritarti mums bus sunku“, - BNS sakė V.Mazuronis.
Pagal biudžeto projektą nuo kitų metų sausio MMA didėja 25 eurais iki 350 eurų.

„Mes labai aiškiai pasakėme, kad reikalausime nuo sausio 1 dienos 350 eurų, dėl to yra tarsi sutarta. Mes reikalausime, kad nuo metų vidurio būtų 400 eurų ir metų pabaigoje minimalus atlyginimas kiltų iki 437 eurų. Mes iš tiesų paskutiniame punkte kviečiame koalicijos partnerius sėstis ir kartu ieškoti optimalaus sprendimo arba optimalių skaičių“, - po tarybos posėdžio BNS aiškino V.Mazuronis.

Seimas rugsėjo pabaigoje pritarė „darbiečių“ siūlytai rezoliucijai nuo 2016 metų liepos MMA padidinti iki 437 eurų.

Darbo partijos taryba taip pat priėmė rezuliucijas dėl pabėgėlių ir socialinio modelio. Pirmojoje teigiama, kad „Europos Komisijos pasiūlytas planas, kaip paskirstyti pabėgėlius ES šalims yra klaidingas, nes skatina naujus pabėgėlių antplūdžius“. Tuo metu apie svarstomą socialinį modelį sakoma, jog „lankstumas darbo santykiuose negali būti įgyvendinamas dirbančiųjų saugumo sąskaita“.

„Darbdaviai reikalauja lankstumo – puiku, mes jį suteiksime, bet darbuotojams privalo už tai būti atitinkamai kompensuota, sumokėta, užtikrintas socialinis saugumas, t. y. negali taip būti, kad darbdavys kažką gauna, o darbuotojas – ne. Kviesime šiuo principu atsakingai vadovautis ne tik Darbo partijos Seimo narius, bet ir visus likusius“, – Darbo partijos penktadienio vakarą išplatintame pranešime cituojama „darbiečių“ deleguota socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.