Tokias galimybes V. Gapšys atskleidė komentuodamas socdemų ministro Lino Linkevičiaus sprendimą neskirti viceministru „darbiečio“ Mantvydo Bekešiaus.

Arba vienas viceministras URM, arba du kitur

„Politinėje taryboje turės būti sprendžiamas klausimas, kaip koalicijoje turės būti sudėliota, kad Darbo partijai vis tiek atitektų 13 viceministrų pozicijų, kurios yra numatytos koalicinėje sutartyje. (...) Premjero dabar užduotis – kaip tą 13 pasiekti. (...) Jeigu koalicijos partneriai pageidauja peržiūrėti tą koalicinę sutartį vienokiu ar kitokiu pagrindu – galima žiūrėti. Bet tada mes turime turėti omenyje, kad pagal mūsų kvotą mums turėtų atitekti ir ministrų daugiau. Todėl aš manau, kad geriausiai būtų rasti sutarimą šitame, siauresniame bloke klausimų, negu išplėsti vėl iš naujo klausimą dėl ministrų“, - žurnalistams sakė Darbo partijos vicepirmininkas.

Jis taip pat pakartojo manantis, kad L. Linkevičius pažeidė koalicijos sutartį. Vis dėlto V. Gapšys užsiminė, kad galbūt „darbiečius“ tenkintų ir viceministro postas kitoje ministerijoje. Tiesa, ne viena viceministro kėdė, o dvi – taip V. Gapšį pataisė šalia stovėjęs partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

„Bet mes manome, kad mūsų pateiktas kandidatas yra kompetentingas, ir ministras (L. Linkevičius – DELFI) gali dar išvengti gyvenimo nuodėmėje, atšaukdamas neteisėtai paskirtą asmenį“, - pridūrė V. Gapšys.

V. Uspaskichas sukritikavo A.Butkevičiaus darbo grupes

Tuo tarpu V. Uspaskichas mestelėjo akmenį į premjero daržą. Esą Algirdas Butkevičius pernelyg daug užsiima darbo grupių sudarinėjimu, ir „reikia kažką daryti“.

„Dabar nemažai keliama įvairių klausimų dėl įvairų darbo grupių ir t.t. Tikrai galiu pasakyti, kad, na, reikia kažką jau daryti valstybėje. Negalima taip sėdėti, žiūrėti. Ir taip pasroviui plaukti. Nauja Vyriausybė turi rodyti savo darbus“, - kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Vis dėlto jis pažymėjo, kad Darbo partija pasitraukimo iš koalicijos kol kas nesvarsto.