„Mes lauksime kandidatų ir siūlymų iš Darbo partijos skyrių, ir Darbo partijos ekonomikos komitetas turės pateikti bent penkis kandidatus svarstymui partijos valdymo organui“, - Žinių radijui sakė L.Graužinienė. Konkrečių kandidatų Seimo pirmininkė neminėjo.

Pagal koalicijos susitarimą, Darbo partija ministrą siūlys po to, kai iš šių pareigų atleistas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas Jaroslavas Neverovičius.

Nemano, kad nubyrėjus LLRA strigs įstatymų priėmimas

L.Graužinienė nemano, kad iš valdančiosios koalicijos pasitraukus Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) strigs įstatymų priėmimas.

„Ne, tikrai nemanau (kad gali strigti įstatymų priėmimas. - ELTA). Visą laiką dėl kai kurių įstatymų buvo skirtingos nuomonės. Ypač dėl tų įstatymų, kurie yra daugiau vertybiniai, kur kiekvienas žmogus turi apsispręsti, tai bus individualiai balsuojama. Seimo nario mandatas yra laisvas, ir aš tikiu, kad visi įstatymai bus priimti“, - sakė L. Graužinienė trečiadienį interviu "Žinių radijui“.

Seimo Pirmininkė taip pat pažymėjo, kad valdantieji turi pakankamą balsų skaičių įstatymams priimti.

„Dar yra skaitlinga Mišri Seimo narių grupė ir jie kiekvienas balsuoja pagal savo matymą. Šioje sesijoje laukia daugiau socialinės atskirties klausimai, biudžetas, tikrai nemanau, kad būtų nesusipratimų“, - sakė L. Graužinienė.

LLRA paskelbė pasitraukianti iš valdančiosios koalicijos antradienį, primena ELTA.