Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis BNS teigė, kad toks posėdis turėtų būti sušauktas „kuo galima greičiau“.

„Mūsų klausimai yra labai svarbūs ir susirinkti vienai ar antrai valandai galime bet kada- ir anksčiau ryte - iki darbų ir vėliau vakare“, - BNS sakė V.Mazuronis.

Premjero patarėja Auksė Kontrimienė abejojo, ar posėdis galėtų įvykti šią savaitę, nes jį įterpti į A.Butkevičiaus darbotvarkę būtų sudėtinga.

„Kol kas politinė taryba nesuplanuota, nes šią savaitę premjero darbotvarkė užimta“, - BNS teigė A.Kontrimienė.

„Tvarkiečių“ frakcijos vadovas Petras Gražulis BNS teigė, kad dėl politinės tarybos sprendimas bus priimtas šią savaitę.

„Šiandien premjeras susitinka su atsakingomis institucijomis aptarti kainų augimo priežastis, po to pokalbio bus viskas aiškiau, suderinsime su premjeru laiką ir įvyks politinės tarybos posėdis. Gal dar šią, gal jau kitą savaitę“, - BNS sakė P.Gražulis.

Politinėje taryboje „darbiečiai“ siūlo diskusijas dėl politinio susitarimo dėl pabėgėlių pasirašymo, taip pat siūlo skubiai apsispręsti dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mažinimo būtiniausiems maisto produktams, nes mano, kad šis Seimo sprendimas galėtų lemti kainų sumažėjimą.

Jeigu Seimas iki vasaros priimtų pataisas dėl lengvatinio PVM atskiriems maisto produktams, mažesnis PVM jiems būtų taikomas ne anksčiau kaip nuo kitų metų sausio.

Valdančiųjų politinė taryba dėl lengvatinio 5 proc. PVM tarifo nei visiems būtiniausiems maisto produktams, nei atskiriems, pavyzdžiui, mėsai, žuviai, pieno produktams dar nėra priėmusi sprendimo - Finansų ministerijos paprašyta suskaičiuoti, kokias netektis dėl šių lengvatinių tarifų patirtų biudžetas.

„Akivaizdžiai PVM mažinimo klausimas užsitęsė. Mūsų manymu, tai vienintelis greitas būdas stabdyti ir netgi mažinti augančias maisto kainas. Finansinių paskaičiavimų po paskutinės tarybos iš Finansų ministerijos dar negavome, bet tikimės, kad jie bus skubiai padaryti“, - pranešime spaudai sakė V.Mazuronis.

Pasak jo, anksčiau paskutinėje politinėje taryboje iš esmės buvo pritarta „darbiečių“siūlymui pasirašyti politinį susitarimą dėl tolimesnės politikos pabėgėlių perkėlimo klausimu. Darbo partija siūlo nebepriimti papildomų priverstinių kvotų iš ES ir ieškoti kitų būdų pabėgėlių krizei spręsti.

„Mums svarbu išgirsti galutinę koalicijos partnerių poziciją dėl pabėgėlių. Jeigu mes sutariame pasirašyti tokį susitarimą, tada kviečiame prisijungti ir opoziciją, o jeigu nėra sutarimo tarpusavyje, tada daugiau apie šį klausimo nekalbėsime“, - teigė V.Mazuronis.

Tuo tarpu P.Gražulis sako, kad pabėgėlių klausimas nėra aktualus.

„Pabėgėliai - neaktuali problema Lietuvai. Jeigu iš Lietuvos žmonės išvažiuoja, jokie pabėgėliai čia nežsibus irgi“, - teigė parlamentaras.