Formaliai R. Podolskis rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą kandidatuos savarankiškai.

„Dėl Zarasų-Visagino situacija tokia, kad toje apygardoje kelia savo kandidatūrą R. Podokslis. Buvo svarstoma, kaip spręsti šitą teisinę koliziją, situaciją. Jūs žinote, kaip klostėsi rinkimai ir kodėl jie buvo anuliuoti. Bet teisiškai prieš jį nebuvo priimta jokio apkaltinamojo nuosprendžio, nebuvo niekaip išnagrinėta iki galo ta byla, kuri pradėta, todėl nuspręsta, kad kito kandidato mes ten nekelsime ir netrukdysime Rimvydui parodyti, kad garbingoje kovoje jis gali įrodyti, kad visi oponentai, kurie teigia priešingai, yra neteisūs“, - partijos tarybos posėdyje sakė partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Kaip žinoma Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino rinkimų rezultatus Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje dėl įtarimų, kad Darbo partijos kandidatas R. Podolskis organizavo rinkėjų pirkimą, o Konstitucinis Teismas konstatavo, jog VRK sprendimas yra teisėtas.

Zarasų-Visagino apygardoje į antrą turą pateko „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava bei „darbietis“ R. Podolskis, kuris, kaip įtariama, papirkinėjo rinkėjus. Trečias liko socialdemokratas Nikolajus Gusevas, kuris, jeigu nebūtų papirkinėjami rinkėjai, galėjo būti antras ir patekti į antrą turą.

Darbo partijos taryba sekmadienį taip pat patvirtino kandidatus į kitas dvi laisvas apygardas – Ukmergės bei Biržų-Kupiškio. Ukmergėje „darbiečiai“ norėjo kelti dabartinės pagal sąrašą išrinktos Seimo narės Loretos Graužinienės kandidatūrą, tačiau to daryti negali. Dėl šios priežasties Ukmergėje kandidatuos 46-erių metų amžiaus Rolandas Janickas.

Biržų-Kupiškio apygardoje „darbiečiai“ kelia Rito Vaigino kandidatūrą. Šioje apygardoje rinkimų rezultatus panaikino Seimas, atsižvelgęs į Konstitucinio Teismo išvadą, kad dėl netinkamo balsų skaičiavimo nebuvo galima tiksliai nustatyti rinkimų rezultatų.