Andrew Giuliani – buvęs profesionalus golfo žaidėjas ir finansų patarėjas – su lietuve Živile Rezgyte susipažino 2014-aisiais Niujorke, Jankių stadione. Vienas kitą pirmą kartą jie išvydo paskutinėse garsaus beisbolininko Dereko Jeterio rungtynėse.

Pasipiršo ant Palangos tilto

Apie poros sužadėtuves pranešta šių metų rugpjūtį. Kaip rašo pagesix.com, A. Giuliani mylimajai pasipiršo ant Palangos tilto. Baltijos jūros prieigose jis priklaupė ant vieno kelio ir paprašė Ž. Ruzgytės tapti jo žmona.

„Aš paskambinau jos mamai paprašyti dukros rankos kelios dienos prieš tai, kai mes palikome Niujorką ir išvykome į jos gimtąjį miestą Lietuvoje“, – žurnalistams pasakojo A. Giuliani, pridurdamas, kad Ž. Rezgytės tėvas mirė dar 2004-aisiais.

Lietuvė šiuo metu dirba nekilnojamo turto srityje.

„Tėtis ir mama (antroji R. Giuliani žmona Donna Hanover) labai myli Živilę“, – sakė A. Giuliani.

Apie sūnaus draugystę užsiminė ir L. Linkevičiui

Užsienio reikalų ministerijos (URM) politikos direktorius Rolandas Kačinskas savo feisbuko paskyroje rašė, kad R. Giuliani ministrui Linui Linkevičiui per susitikimą Niujorke sakė, kad jo sūnus draugauja su lietuve.

„Šiemet vasario mėnesį jau buvome suderinę R. Giuliani vizitą Lietuvoje, parengę išsamią vizito programą, bet paskutinę minutę vizitas R. Giuliani prašymu buvo atidėtas. Tikėkimės, kad vizitas kada nors įvyks jau naujame amplua. Juk su būsimos marčios Tėvyne susipažinti reikia“, – rašė jis.

DELFI primena, kad R. Guiliani D. Trumpą rinkimų kovoje rėmė kone besąlygiškai ir už tai, panašu, jam bus atsilyginta. Šis politikas įvardijamas kaip vienas realiausių kandidatų užimti generalinio prokuroro pareigas.

Dėl laimėjimų kovojant su nusikalstamumu Niujorke ir pirmiausiai dėl ryžtingų veiksmų po 2001 metų Rugsėjo 11-osios išpuolių anksčiau R. Guilianis buvo labai populiarus. Tačiau dėl aljanso su D. Trumpu daug amerikiečių nuo jo nusisuko.