Po pergalės Indianos valstijoje ir konkurento Tedo Cruzo pasitraukimo iš kovos dėl Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento posto, skandalingasis Donaldas Trumpas užsitikrino galimybę atstovauti Respublikonų partijai.

„Tiek D. Trumpas, tiek B. Sandersas atstovauja protesto balsui, daug kas sako, kad ne elito, ne sostinės balsui. Tai verta suvokti dar giliau. Manau, kad didėja galimybė, jog D. Trumpas gali laimėti ne tik Respublikonų partijos rinkimus, bet ir apskritai prezidento rinkimus. Žinia, tokie balsai iš kairės ir dešinės pusės susivienija, tai matyti iš tam tikrų apklausų, kur D. Trumpo šansai didėja“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo Ž. Pavilionis.

Ką tai reiškia Lietuvai?

„Mes nedelsiant turime siųsti savo emisarus į D. Trumpo, ir į H. Clinton, ir į likusių stovyklas Vašingtone, surasti laiko kairės ir dešinės pusės politikams, atrasti pinigų ir skubiai išaiškinti mums svarbias pozicijas amerikiečiams. Bet koks posūkis Amerikoje bent centimetrais mums gali atsiliepti kilometrais mūsų saugumui ir kitiems klausimams“, - teigė pašnekovas.