„Ne. Tai netiesa“, – sakė D. Peskovas RIA „Novosti“.

„Nuo pat pirmo susitikimo su ponu Putinu aš gavau sąrašą reikalavimų, ką Lietuva privalo padaryti: nestatyti atominės, būtinai bendradarbiauti su jais, tas ir tas. Tai nebuvo pasiūlymas draugauti arba bendradarbiauti, tai – arba tu atsiklaupi ant kelių ir vykdai, arba esi priešas. Tokių santykių aš priimti negalėjau“, – D. Grybauskaitė sakė pirmadienį publikuotame interviu DELFI.

D. Grybauskaitė interviu DELFI teigė, kad per pirmąjį susitikimą su V. Putinu, įvykusį dar 2010 metais, gavo iš jo „reikalavimų sąrašą, kuriuos turi įgyvendinti Lietuva: nestatyti atominės elektrinės, bendradarbiauti su jais ir taip toliau“.

Tuo metu V. Putinas užėmė vyriausybės vadovo postą.

„Kol Rusija taip žiūrės į savo kaimynus arba į mažesnes šalis, tol niekada gerų, lygiaverčių, draugiškų santykių negalės būti su tokia šalimi. Kai Rusija, ir ypač dabartinė Rusija, supras, kad visos šalys pirmiausia yra nepriklausomos, su savo valstybingumu, nelygu, kokio jos dydžio, kad su visomis šalimis reikia bendradarbiauti pagarbiai, tol santykiai bus sudėtingi. Ypač jeigu dar sugeba ir kariauti, atplėšti teritorijas, elgtis agresyviai, kištis į politinę arba rinkimų situaciją kitose šalyse, tai, be jokios abejonės, ši šalis visada bus traktuojama kaip agresorė“, – DELFI kalbėjo Lietuvos prezidentė.