Antradienį D. Grybauskaitės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė atkreipė dėmesį, kad priekaištų dėl socialinės padėties tuo besirūpinančiai ministerijai turi ne tik Prezidentė, bet ir Europos Komisija (EK) bei įvairios šalies organizacijos.

„Netgi EK, neseniai vertindama Lietuvos pažangą, turėjo pastabų dėl skurdo – jo mūsų valstybėje nepavyksta sumažinti iki norimo lygio, išvystyti situacijos progresą. Mes girdime labai daug įvairių pažadų, tačiau rezultatas – matome daug vilkinamų procesų. Tai rodo ir įvairių organizacijų skundai, kurie patenka ir į Prezidentūrą. Kuriamos brangios darbo grupės, sudaromos galimybės papildomai uždarbiauti. Be abejonės, pirmiausiai turime ieškoti, kaip mažinti socialinę atskirtį, o pažangos ir procesų nematome“, – interviu „Žinių radijui“ pabrėžė M. Lingė.

Apie A. Pabedinskienės kompetenciją Prezidentė dar kartą prakalbo pirmadienį, reaguodama į Darbo partijos ketinimus atšaukti iš pareigų švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį. Tuomet šalies vadovė pareiškė, kad Vyriausybėje yra gerokai prasčiau dirbančių ministrų, o tai – būtent 
Mindaugas Lingė
SADM vadovė.

A. Pabedinskienė jau anksčiau buvo viena iš Algirdo Butkevičiaus vadovaujamo Ministrų Kabineto narių, sulaukusių daugiausiai Prezidentės kritikos.