Šia proga didžiuosiuose miestuose vyksta iškilmingos karių rikiuotės, ginkluotės ir technikos parodos, šventiniai koncertai.

Vilniuje, Katedros aikštėje, vyko iškilminga karių rikiuotė ir karių paradas Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės. Rikiuotėje dalyvavo per 400 Lietuvos karių. Prie jų prisijungė per 100 Jungtinių Valstijų, Danijos ir Vengrijos karių, kurie šiuo metu mūsų šalyje dalyvauja bendrose pratybose su lietuviais.

Stebėti ceremonijos į Lietuvą atvyko ir Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Renginyje taip pat dalyvavo ir JAV sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas.

„Lietuvos kariuomenė visada buvo tokia, kokia buvo ir Lietuva - jauna, veržli, pasiaukojanti, idealistinė ir stiprios dvasios. Profesionali ir patikima NATO šeimos narė. Šiandien grėsmės keičiasi, keičiasi ir Lietuva. Turime būti budrūs, išmintingi ir vieningi. Tokia turi išlikti ir Lietuvos kariuomenė. Susitelkusi, aukštos parengties ir pasiruošusi atsakyti į geopolitinius iššūkius”, - Lietuvos žmones sveikindama su Kariuomenės diena sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, tai, jog šiemet suformavome nacionalines greitojo reagavimo pajėgas, pradėjome atnaujinti ginkluotę, drauge su sąjungininkais stipriname kolektyvinės gynybos pajėgumus ir geriname jų pasirengimą, dar kartą įrodo, kad Lietuva turi politinės valios užtikrinti šalies saugumą.

Prezidentė pabrėžė, kad būdami vieningi galime įveikti bet kokį priešą. Didžiuodamiesi ir tikėdami savo šalimi ir jos kariuomene, kiekvienam nedraugui parodome, jog esame pasiryžę ją ginti.

„Didžiausias Lietuvos turtas yra jos žmonės. Stipriausias Lietuvos kariuomenės ginklas - Jūs, jos kariai. Būkite tie, į kuriuos lygiuotųsi visa Lietuva“, - sakė šalies vadovė.

„Didinga mūsų šalies kariuomenės istorija, apimanti šimtmečius, liudija, kad Tėvynės gynyba, Lietuvos žmonių ir žemių saugojimas - šventa ir garbinga pareiga“, - sakoma premjero Algirdo Butkevičiaus sveikinime.

Vyriausybės vadovas pažymi, kad šiandieninė Lietuvos kariuomenė yra moderni, susitelkusi ir gerai organizuota jėga, sauganti valstybę, joje tarnauja stiprūs, ištvermingi, įvairiuose tarptautiniuose mokymuose parengti ir užgrūdinti kariai. Lietuvos kariai pasižymėjo kaip patikimi NATO partneriai - jau ne vienus metus jie atsakingai ir sėkmingai dalyvauja sudėtingose misijose.

„Kartu su sąjungininkais esame stiprūs. Tačiau ir patys turime būti pasirengę gintis nuo įvairių grėsmių, būti ir budrūs, ir susitelkę“, - sako A.Butkevičius.

Tuo metu užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, sveikindamas su Kariuomenės diena, pažymėjo, kad pastaruosius metus Lietuva vis labiau rūpinasi šalies saugumu.

„Nerami aplinka kaimynystėje privertė patikrinti savo pasirengimą tinkamai atremti grėsmes, – sakė jis. – Jau beveik 24-erius metus puoselėjame nepriklausomos Lietuvos ginkluotąsias pajėgas – tūkstančius tvirtų ir patriotiškų piliečių, kurie savo gyvenimą paskyrė profesionaliajai ar savanoriškajai karinei tarnybai.“

1918 metų lapkričio 23 dieną Lietuvos ministras pirmininkas, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministras Augustinas Voldemaras pasirašė įsakymą, kuriuo buvo įkurta Apsaugos Taryba ir įsakyta pradėti formuoti pirmąjį Lietuvos kariuomenės pulką. Ši data laikoma oficialia Lietuvos kariuomenės atkūrimo diena.

Lietuvos kariuomenės diena iškilmingai paminėta ir Kaune: