Šalies vadovė su vienos iš įtakingiausių pasaulyje organizacijos generaliniu sekretoriumi kalbės apie Lietuvos stojimo į EBPO procesą bei aptars valstybės gyvenimo sritis, kurioms yra būtinos reformos.

Pradėti stojimo į EBPO procesą Lietuva buvo pakviesta 2015 m. birželį, o šiemet sausį įteiktas pradinis memorandumas. Mūsų šalies tikslas tapti organizacijos nare ne vėliau kaip 2018 m.

Prezidentės teigimu, narystė EBPO atneš didelę politinę ir ekonominę naudą. Tapus šios organizacijos nare išaugs tarptautinės bendruomenės ir užsienio investuotojų pasitikėjimas Lietuva, sumažės šalies skolinimosi kaštai, padaugės užsienio investicijų.

Dėl itin griežtų reikalavimų EBPO narėmis gali tapti tik itin ekonomiškai stiprios, skaidrios ir inovatyvios valstybės. Todėl jau pats stojimo procesas yra labai naudingas Lietuvos žmonėms, nes skatina šalies ekonominę pažangą, atsakingą finansų politiką, inovacijų plėtrą, griežtų antikorupcinių priemonių įgyvendinimą. Šiuo metu šis prestižinis pasaulio ekonominis klubas iš viso vienija 34 šalis.

Vizito Vilniuje metu generalinis sekretorius pristatys EBPO atliktą Lietuvos ekonominę apžvalgą. Tai išsamus šios organizacijos teikiamas valstybės pažangos įvertinimas, kurio tikslas nustatyti kaip ekonominė politika gali paskatinti ilgalaikį šalies augimą.