Pasak šalies vadovės, su nauja valdančiąja dauguma bendradarbiauti lengviau, nes ji kol kas nesitraukia nuo savo rinkiminių pažadų, įsiklauso į kitokią nuomonę bei kritiką.

„Tikrai tos priešpriešos, kuri buvo su 2012 m. atėjusia dauguma, nėra, todėl sėkmingiau pasisekė suderinti ministrų kandidatūras ir viceministrų paskyrimus, – penktadienį transliuotame „RusRadio.lt“ interviu kalbėjo D. Grybauskaitė. – Tiesiog nebuvo viešo „erzelyno“, nebuvo dirbtinai daromos priešpriešos, ir, aš tikiuosi, kad visoms valdžios institucijoms tikrai sėkmingiau bus galima suderinti visus strateginius klausimus.“

Kad santykiai su D. Grybauskaite buvo įtempti, yra pripažinęs ir buvęs Premjeras, socialdemokratas Algirdas Butkevičius, praėjusių metų rudenį pareiškęs, kad tradiciniai kassavaitiniai darbiniai susitikimai su Prezidente jau kelis mėnesius nevyksta, o Vyriausybės ir Prezidentūros santykiai ypač pašlijo dėl Vijūnėlės dvaro skandalo.

Pasak šalies vadovės, vienas pagrindinių pirmojo 2017 m. pusmečio darbų bus Darbo kodekso taisymas, socialinės atskirties mažinimas, švietimo politikos gerinimas.

„Darbo kodeksas turi subalansuotai ginti ir darbuotoją, ne tik verslą“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.