Prezidentės teigimu, dar vieną generalinio prokuroro kandidatą ji šios kadencijos Seimui svarstytų teikti tik tuo atveju, jei parlamentarai dėl kandidato balsuotų viešai. Anot D. Grybauskaitės, kandidatūros teikimas priklausys ir nuo konsultacijų su Seimo frakcijomis. Anksčiau D. Grybauskaitė yra sakiusi, kad naują pretendentą vadovauti Generalinei prokuratūrai gali siūlyti jau po 2016 Seimo rinkimų.

"Matosi, kad Seimo nariai, dalis Seimo narių, mėgina pasislėpti už slapto balsavimo ir tai rodo balsavimo neskaidrumą, - žurnalistams sakė Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje apsilankiusi Prezidentė. - Seimo nariai turėtų išdrįsti parodyti, ką jie galvoja, už ką jie balsuoja, prieš savo rinkėjus. Tas atvirumas galimas ir dabar, nebūtinai keičiant statutą".

Slaptu balsavimu Seimas atmetė jau du Prezidentės pasiūlytus kandidatus. Pastarajai teisėjos Editos Dambrauskienės kandidatūrai savo palaikymą viešai deklaravo Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, jai pritarė ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Vertindama siūlymus generalinio prokuroro skyrimą patikėti Vyriausybei, Prezidentė teigė, kad toks sprendimas būtų žingsnį atgal teisėsaugos sistemoje.

"Dabartinis mėginimas diskutuoti ir teikti kitokį siūlymą reiškia, kad grįžtume 15-20 metų atgal Lietuvos teisėsaugoje, Lietuvos demokratijoje ir turėtume vienos partijos skiriamą prokurorą", - sakė Prezidentė.

Remiantis Konstitucija, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Prezidentas Seimo pritarimu. Šiuo metu Generalinei prokuratūrai nuo birželio laikinai vadovauja Darius Raulušaitis.