„Vasara yra toks laikas, kada reikia permąstyti efektyvumą komandos darbe. Dalis patarėjų tiesiog gavo kitokias pareigas, o racionalumas tame, kad pora patarėjų buvo ir bus keičiami į kitus“, – antradienį patarėjų kaitą komentavo D. Grybauskaitė

Jos teigimu, tai natūralus procesas, kada vieni atkrenta, o kiti atsiranda. To šalies vadovė nežada atsisakyti ir ateityje: jei reikės efektyvesnio darbo, kasmet komanda pagal poreikį bus peržiūrima. 

„Niekada negali žinoti“, – juokėsi D, Grybauskaitė, klausiama, ar patarėjų kaitos galima laukti šią vasarą.   

DELFI primena, kad pastaruoju metu keitėsi keletas D. Grybauskaitės patarėjų. 

Savo prašymu iš darbo išeinanti Giedrė Kaminskaitė-Salters Prezidentūroje nebedirbs nuo rugpjūčio 1 dienos. Prezidentės vyriausiąja patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais nuo rugsėjo dirbs ambasadorė ekonomistė Lina Antanavičienė.

Prezidentės patarėju nuo liepos 2 dienos nebedirba Giedrius Kadziauskas. Iš darbo savo prašymu išėjęs G. Kadziauskas sugrįžo į Pasaulio banko konsultanto pareigas. Ekonominės ir socialinės politikos grupėje jis neišdirbo nė metų. 

Nuo rugpjūčio 18 dienos ambasadorės Europos Sąjungoje (ES) pareigas pradeda eiti Jovita Neliupšienė. Iki šiol ji buvo prezidentės vyriausioji patarėja užsienio politikai. J. Neliupšienę pakeis Renaldas Vaisbrodas.

Prezidentūroje nebedirba ir patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys. Jį prezidentė birželio pabaigoje paskyrė Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotoju. 

Birželį savo noru iš pareigų pasitraukė nuo pirmosios kadencijos pradžios su šalies vadove dirbusi vyriausioji patarėja, Vidaus politikos grupės vadovė Virginija Būdienė. Sausio mėnesį į Prezidentūrą grįžus dėl valstybės paslapties paviešinimo teismo išteisintai Daivai Ulbinaitei, šalių susitarimų darbą paliko atstovas spaudai Modestas Naudžius.