Kalbėdama apie Ukrainą, D. Grybauskaitė pareiškė, esą valdžios veiksmai yra nusikalstami.

„Dabartinės valdžios veiksmus galima laikyti nusikalstamais prieš savo tautą“, - sakė prezidentė.

Komentuodama Europos Sąjungos sprendimus dėl sankcijų, šalies vadovė jas pavadino nepakankamomis.

„Nepakankamos. Nes praktiškai sankcijų dar nėra. (…) Palaikysiu griežčiausias sankcijas prieš tokią valdžią“, - teigė D. Grybauskaitė.

Prieš porą dienų prezidentė reiškė ne tokią drastišką nuomonę. Tada ji teigė, jog atsakomybė tenka „abiem pusėms – ir valdžiai, ir daliai opozicijos, kuri agresyviai provokuoja labai agresyvius veiksmus, kurie privedė ne tik prie kraujo praliejimo, bet ir prie žmonių žūties“. Regis, ketvirtadienio įvykiai ir didžiulis kraujo praliejimas pakeitė D. Grybauskaitės nuomonę.

Antrajame ture nori susitikti tik su tauta

Paklausta, kuo ji geresnė už kitus prezidentinių lenktynių dalyvius, prezidentė savęs vertinti nesiėmė.

„Aš manau, kad į šį klausimą turės atsakyti Lietuvos žmonės. Jie spręs, kuris iš mūsų geriausias. Tikrai ne mums girtis patiems, kas mes tokie ir kuo mes esame geresni“, - sakė D. Grybauskaitė.

Paprašyta atskleisti, kiek ketina išleisti rinkimams, sumos ji neįvardijo. Pati sau 15 tūkst. Lt paaukojusi prezidentė žada remtis mažomis gyventojų aukomis.

„Kuo mažiau, tuo geriau. (…) Esu nepriklausoma kandidatė, neturiu jokio biudžetinio ar partinio finansavimo, taigi išlaidos tikrai bus kuklios. Galiu remtis tiktai Lietuvos žmonėmis ir jų labai neženklia pagalba. Ir norėčiau, kad tos išlaidos būtų minimalios“, - tęsė D. Grybauskaitė.

Paklausta, su kuo norėtų susirungti antrajame rinkimų ture, prezidentė atsakė kiek dviprasmiškai.

„Norėčiau susitikti tiktai su Lietuvos žmonėmis, akis į akį“, - sakė D. Grybauskaitė, tarsi užsimindama, jog apie antrą turą apskritai negalvoja.

Konkurentų vertinti prezidentė nenori. Išgirdusi klausimą apie savo buvusio patarėjo Lino Balsio laidomą aštrią kritiką, D. Grybauskaitė pareiškė, esą konkurentų elgesys – „jų garbės ir sąžinės reikalas“.

DELFI primena, jog prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 11 d. Tarp D. Grybauskaitės konkurentų – socdemas Zigmantas Balčytis, „darbietis“ Artūras Paulauskas, Vilniaus meras Artūras Zuokas, Lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, buvęs prezidentės patarėjas Linas Balsys, „valstiečių“ kandidatas Bronis Ropė ir daugelis kitų.

„Tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas taip pat registruotas politinės kampanijos dalyviu, tačiau labai abejotina, ar jis galės realiai kandidatuoti. Mat įstatymai, draudžiantys jam eiti prezidento ar Seimo nario pareigas, liko neperrašyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (596)