Apklausų lyderė, antrosios kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmiausiai ragino gyventojus aktyviai balsuoti, socdemų kandidatas Zigmantas Balčytis vylėsi per ateinantį mėnesį sustiprinti savo pozicijas, o Vilniaus meras Artūras Zuokas užsiminė esąs panašus į kino filmų herojų – superagentą Jamesą Bondą.

D. Grybauskaitė: jokiu būdu už save neagituoju

Paklausta, ar nesibaimina, jog dalis jos rinkėjų neis į rinkimus tiesiog dėl įsitikinimo jos pergale, D. Grybauskaitė į skaičiavimus nesileido.

„Norėčiau nepervertinti nei reitingų, o visiems labai rimtai galvoti apie rinkimus. Todėl, kad kiekvienas žmogus dabar turi galimybę apsispręsti, ar jis nori daryti įtaką valstybės likimui ir ateičiai. Aš jokiu būdu neagituoju už save – aš agituoju žmones tiesiog dalyvauti politiniame gyvenime“, - sakė prezidentė.

A. Zuokas – it J. Bondas

Vilniaus merui teko kandidato pažymėjimas Nr. 07. A. Zuokas netruko pasinaudoti šiuo skaičiumi.

„Mano pažymėjimas – 07, praktiškai kaip J. Bondo. O J. Bondas visą laiką laimi“, - žurnalistams teigė A. Zuokas.

Priminus, kad iki J. Bondo numerio 007 jam trūksta vieno nulio, meras pažadėjo jį „pridėti“.

Paklaustas, ar jo pagrindinis tikslas – įkąsti D. Grybauskaitei, A. Zuokas pareiškė esąs „labiau vegetaras“. Savo kampanijoje sostinės galva akcentuoja „kitokią lyderystę“, o save pateikia kaip „telkiančios lyderystės“ pavyzdį.

„O ne tokia pozicija, kurią šiandien mes matome Lietuvoje. Priešų paieška čia ir priešų kūrimas už Lietuvos sienų“, - pažymėjo A. Zuokas.

Z. Balčytis tikisi atsigriebti per debatus

Socdemų kandidatas Z. Balčytis atstovauja neabejotinai populiariausią partiją šalyje. Tačiau kandidatų reitinguose jam į nugarą alsuoja „darbietis“ Artūras Paulauskas. Paprašytas įvertinti riziką nepatekti į antrąjį turą, europarlamentaras teigė ketinantis sustiprinti pozicijas oficialiuose debatuose.

„Manau, kad tie debatai, kurie ateityje nusimato tiek radijuje, tiek televizijoje, ir padės man įgyti didesnį populiarumą. Ir aš esu įsitikinęs, kad antrame rinkimų ture aš būsiu“, - sakė Z. Balčytis.

Savo galimybių prastai nevertina nė vienas kandidatas.




Pirmasis prezidento rinkimų turas įvyks gegužės 11 d.