Prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad „bendru sutarimu artimiausias Lietuvos ir Lenkijos prezidentų susitikimas numatomas gruodžio pradžioje“, ir detaliau situacijos nekomentavo.

Pagal tradiciją, Lietuvos ir Lenkijos prezidentai paprastai dalyvauja kaimyninių šalių Nepriklausomybės dienos minėjimo renginiuose vasario 16-ąją ir lapkričio 11-ąją.

Lenkijai minint nepriklausomybės atgavimą 1918 metais, prezidentė lapkričio 11-ąją Varšuvoje viešėjo 2009, 2010, 2011 ir 2013 metais. Prieš tai šia proga į Lenkiją vykdavo ir tuometinis prezidentas Valdas Adamkus - jis Varšuvoje lankėsi lapkričio 11-ąją 2007 ir 2008 metais.

2012 metais prezidentė nedalyvavo nepriklausomybės dienos minėjime Lenkijoje. Tuomet prezidentės atstovai oficialiai teigė, kad prezidentė Vilniuje liko dėl neatidėliotinų su vidaus politika susijusių klausimų, tačiau stebėtojai tai įvertino kaip pablogėjusių dvišalių santykių ženklą.

Lenkijos prezidentas į Vilnių pasveikinti lietuvių paprastai atvyksta Vasario 16-ąją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)