Taip antradienį interviu Žinių radijui D. Grybauskaitė atsakė į klausimą, ar prieš antrąjį rinkimų turą bus pokyčių jos agitacinėje kampanijoje. „Aš praktiškai surinkau šiuos balsus dėl to, kad manimi pasitiki žmonės, o ne dėl to, kad buvo didelė reklama“, - pažymėjo šalies vadovė.

„Nepriklausomi kandidatai negauna finansavimo iš biudžeto, ir politinių partijų atstovai gai panaudoti net 2,6 mln., ir ponas Z. Balčytis jau beveik du milijonus panaudojo iš partijos biudžeto lėšų savo rinkiminei kampanijai, aš tokių galimybių neturiu, nes esu nepriklausoma, ir įstatymai nenumato tokių galimybių“, - kalbėjo antros kadencijos siekianti D. Grybauskaitė.

Vertindama savo konkurentą antrajame rinkimų rate socialdemokratą Zigmantą Balčytį prezidentė sutiko, kad jų keliami strateginiai tikslai yra panašūs, tačiau savo poziciją sakė esant ryžtingesnę Rusijos atžvilgiu.

„Strateginės valstybės vystymosi kryptys yra panašios, bet kaip pasiekti tuos tikslus, be jokios abejonės,skirsis, ir ypač paaštrėjus išorinei situacijai, kai matome globalius iššūkius, ir iš rytinių kaimynių, kai matome karines grėsmes, pratybas, agresijos demonstravimą, be jokios abejonės, mano pozicija yra ryžtingesnė, aš esu už Lietuvos apginamumą, kariuomenės stiprinimą, ir kad niekas Lietuvos nestumdytų, ir kad Lietuva neparsidavinėtų už sviestą ar pieną“, - sakė D. Grybauskaitė.

Sekmadienį per pirmąjį prezidento rinkimų turą prezidentė D. Grybauskaitė surinko 46 proc. balsų, už Z. Balčytį balsavo apie 14 proc. balsavusių Lietuvos piliečių.

Jie susirungs antrajame prezidento rinkimų ture, kuris gegužės 25 dieną vyks kartu su rinkimais į Europos parlamentą.