„Tai buvo ypatingu talentu apdovanota asmenybė, baleto legenda, užkariavusi garsiausias pasaulio scenas ir tūkstančių gerbėjų širdis. M. Pliseckaja niekada nepamiršo Lietuvos - čia sukūrė savo namus, domėjosi ir vertino mūsų kultūrą, didžiavosi esanti jos dalimi“, - sakoma prezidentės užuojautoje.

Dėl šios netekties šalies vadovė pareiškė nuoširdžią užuojautą M. Pliseckajos šeimai, mokiniams, bendražygiams ir visiems jos talento gerbėjams.

A. Butkevičius: jos gabumai žavėjo visą pasaulį

Dėl šeštadienį mirusios balerinos Majos Pliseckajos užuojautą taip pat pareiškė Lietuvos Vyriausybės ir Seimo vadovai.

„Savo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą dėl balerinos Majos Pliseckajos mirties. Tai buvo ypatingo talento savininkė, jos gabumai žavėjo visą pasaulį. Šią sunkią valandą jos artimiesiems ir gerbėjams linkiu stiprybės“, – pranešime teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

Užuojautą pareiškė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Netekome iškilios, nepaprastai talentingos asmenybės, kurios gebėjimais džiaugėsi visas pasaulis, kuri įkvėpė ir mokė Lietuvos baleto kūrėjus, kuriai Lietuva buvo ne tik mamos gimtinė, bet ir jos namai. Reiškiame gilią užuojautą Majos Pliseckajos šeimai, artimiesiems, jos talento gerbėjams ir visai kultūros ir meno bendruomenei", -teigia Seimo Pirminkė Loreta Graužinienė.

Žymi teatro žvaigždė balerina M. Pliseckaja mirė gegužės 2 d. Vokietijoje nuo širdies smūgio. Jai buvo 89-eri.