Briuselyje žiniasklaidai komentuodama V. Putino žodžius, prezidentė pirmiausiai sulaukė klausimo apie Rusijos vadovo pareiškimą, esą Vakarai iš rusiškojo lokio nori padaryti iškamšą.

„Tai nėra staigmena. Buvo laukiama, kad jis ieškos, ką kaltinti (dėl Rusijos ekonomikos bėdų – DELFI), tik ne save. Manau, mūsų sankcijos pradeda veikti“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Klausiama apie tolesnes sankcijų Rusijai perspektyvas, šalies vadovė teigė, jog tai pirmiausiai priklausys nuo pačios Rusijos elgesio.

„Po šiandieninės V. Putino kalbos apie ženklus (jog Maskva švelnina toną – DELFI) turbūt kalbėti anksti. Matome, kad sankcijos pradeda veikti. Duokim joms parodyti, ką jos gali – iki galo. Kalbėti apie kažkokį šiltėjimą dar anksti. Atvirkščiai – situacija Rytų Ukrainoje nesikeičia. Ir tai patvirtina ir šiandieninis prezidento V. Putino pasisakymas“, - teigė D. Grybauskaitė.

Pasak jos, Briuselis po naujų sankcijų Krymui pritaikymo kol kas susilaikys nuo tolesnio sankcijų griežtinimo.

DELFI primena, jog savo kalboje V. Putinas aiškino, esą rublio ir naftos kainų nuosmukis – pirmiausiai „išorinės“ įtakos rezultatas. Savo artimiausių bendražygių atpirkimo ožiais Rusijos lyderis neverčia. Anot jo, šalies centrinis bankas bei Dmitrijus Medvedevas ir jo vadovaujama vyriausybė ėmėsi „adekvačių“ priemonių. Vis dėlto Rusijos prezidentas neslepia ir juodojo scenarijaus – anot jo, Rusijos ekonomikos bėdos gali tęstis iki dvejų metų.