Šalies vadovės teigimu, tai idealai, nulėmę abiejų tautų stiprybę ir vedę abi valstybes ypatingu keliu, šiandien jas pavertę nepriklausomomis stiprios ir laisvos Europos ir transatlantinės bendruomenės šalių šeimos narėmis.

Anot Prezidentės, Gegužės 3-iosios Konstitucija ir šiandien išlieka įsipareigojimu mums ryžtingai ginti bendras vertybes, puoselėti mūsų piliečių laisvę, saugumą ir gerovę, kartu atsakingai dirbant ne tik dvišaliu lygiu, bet ir Europos Sąjungoje bei NATO. „Minėdami pirmosios Europoje rašytinės Lietuvos ir Lenkijos Konstitucijos 225-metį, galime įvertinti, kokį ilgą kelią nuėjome nuo pirmųjų šiame teisės paminkle įrašytų idėjų apie valstybės valdymo principus, tarpusavio įsipareigojimų solidarumą ir reformas, kurioms buvo lemta atverti būsimus Lietuvos ir Lenkijos valstybių horizontus“, -sako D. Grybauskaitė.

Sveikinimo laiške šalies vadovė teigia, kad kartu plėtojami Lietuvos ir Lenkijos projektai politikos, gynybos, energetikos, transporto, ekonomikos ir daugelyje kitų sričių reikšmingai prisideda bei neabejotinai išliks tvirtu abiejų valstybių ir piliečių gerovės ir saugumo pamatu.

Lietuvos vadovė Lenkijos Prezidentui ir visiems Lenkijos žmonėms linki visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.