Anot Pasaulio ekonomikos forume Davose viešinčios Prezidentės, V. Putinui mesti įtarimai kartu su įvykiais Sirijoje, Ukrainoje, Gruzijoje „lašas po lašo“ išryškina „nerimą keliantį“ Rusijos prezidento elgesio paveikslą.

„Esame kaimynai ir jaučiame agresyvų spaudimą bei jėgos demonstravimą. Nuolatos pabrėžėme, kad mums reikia daugiau saugumo (garantijų, – ELTA) mūsų regione, nes šis kaimynas yra nenuspėjamas ir agresyvus. Bet šie papildomi elementai tik paryškina paveikslą ir daro jį nepaneigiamu“, – duodama interviu CNN televizijai sakė D. Grybauskaitė.

JK teisėjo Roberto Oweno parengtoje ir ketvirtadienį paviešintoje ataskaitoje teigiama, kad buvęs Rusijos šnipas A. Litvinenka greičiausiai buvo nunuodytas su V. Putino pritarimu. A. Litvinenka mirė 2006 metais Londono ligoninėje, būdamas 43 metų. Įtariama, kad jis buvo nunuodytas į arbatą įpiltu radioaktyviu polonio izotopu Po-210, kai viename Londono viešbutyje susitiko su dviem rusais, buvusiais kolegomis – Dmitrijumi Kovtunu ir Andrejumi Lugovojumi.