Jos teigimu, tokį karą renkasi tie, kurie bijo kovos lauke iškelti savo vėliavą ir kuriems gėda nusiimti kaukes.

„Kare Ukrainoje, kaip ir kiekviename kitame kare, žūsta žmonės ir griaunami gyvenimai. Jis kitoks tik tuo, kad yra slapstomas, iki šiol neigiamas ir bandomas maskuoti propaganda. Tokį karą renkasi tie, kurie bijo kovos lauke iškelti savo vėliavą. Tie, kuriems gėda nusiimti kaukes. Kurie savo kėslams pagrįsti neturi jokių argumentų. Mes žinome, kaip į tai reikia atsakyti: solidarumu, greičiu ir skaidrumu“, - atidarydama Lietuvos šaulių sąjungos konferenciją apie gynybą hibridiniame kare sakė prezidentė.

D. Grybauskaitė anksčiau yra pavadinusi Rusiją teroristine valstybe. Šį terminą ji pavartojo ir penktadienį. Rusijos Užsienio reikalų ministerija jau sureagavo į ankstesnį panašų D. Grybauskaitės pareiškimą ir per Aleksandrą Lukaševičių perdavė vertinanti Lietuvos šalies vadovės teiginius kaip baisesnius nei Kijevo nacionalradikalų.

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad NATO viršūnių susitikime Velse buvo sutarta kurti aukštos parengties greitojo reagavimo pajėgas. Ji priminė, kad Lietuva savarankiškai taip pat suformavo savo greitojo reagavimo pajėgas.

„Tokią pat aukštą parengtį turime išlaikyti ir „minkštojo saugumo" arsenale - gindamiesi nuo informacinių atakų, kibernetinių išpuolių, diplomatinių provokacijų ar ardomosios pogrindinės veiklos. Turime atpažinti, atskleisti ir neutralizuoti bet kokią priešišką iniciatyvą pačioje jos pradžioje“, - sakė prezidentė.