„Aš labai tikiuosi, kad ministrė supranta, jog šios kadencijos liko pusantrų metų, darbų yra daug. Turiu pripažinti, kad atsakomybė ministrės yra didžiulė, ministerija palyginti nėra stipri – didele dalimi tai gal ir lemia tai, kad tempai mažesni pertvarkų, bet politinė valia ir ministrės asmeninis įsipareigojimas yra svarbu. Tokį patikinimą gavau ir manau, kad ministrė gali tikrai toliau dirbti ir tiesiog daugiau dėmesio skirti problemoms, kurias aptarėme su ja“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

Pirmadienį D.Grybauskaitė, komentuodama Darbo partijos tarybos sprendimą atšaukti švietimo ministrą Dainių Pavalkį iš pareigų, teigė, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dirba prasčiau nei Švietimo ir mokslo ministerija.

„Manau, kad daugiau problemų šiandien yra kol kas Socialinių reikalų ministerijoje, o ne Švietimo“, - pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Seimo opozicija neatmeta galimybės A.Pabedinskienei rengti interpeliaciją. Pati ministrė teigė dėl prezidentės kritikos iš posto trauktis neketinanti.