Pastarąją savaitę buvo daug pranešimų apie persirengėlių klounų žmonių gąsdinimus Londone ir visoje JK po panašių įvykių JAV rugsėjį. Persirengę klounais asmenys buvo nufilmuoti, gąsdinantys žmones, informuoja independent.co.uk.

„Šiuo metu tiriame kelis „klounų žudikų“ incidentus Londone, trys iš jų peržengia baudžiamojo nusikaltimo ribas. Pirmiausia turime identifikuoti ir ištirti tuos incidentus, kurie jau pereina į baudžiamųjų nusikaltimų (kategoriją). Na ir antisocialus elgesys gąsdina žmones, kelia nerimą ir gąsdina, raginčiau baimę ir nerimą keliančius asmenis gerai apgalvoti savo elgesio įtaką kitiems“, –
minėtam leidiniui teigė pareigūnas Julianas Benettas.

Lietuviai sukilo

Savo ruožtu Piterbore gyvenantys lietuviai patys buriasi į komandas ir eina, kaip patys sako, valyti miestą nuo klounų.

„Piterboras visiškai patikrintas, galit ramiai miegoti! Ačiū tiems, kurie susirinko. Jūsų buvo tikrai daug!!! Didelis AČIŪ tiems, kurie išliko iki galo!!! Ačiū pareigūnei, kuri, tikiu, kad skaitys šitą įrašą, už pakeltą nuotaiką. Vakare judam! Iki greito!!! Kurie tikrai važiuoti žada vakare, jau dabar galit rašyti man žinutę, sutarsime viską“, – šįryt vienoje emigrantus vienijančioje feisbuko grupėje rašė lietuvis.

Jo teigimu, dar anksčiau klounai buvo pastebėti Brettno parke, deja, pagauti jų nepavyko, nes jie buvo per toli.

„Dabar galiu drąsiai pasakyti, kad lietuviai – vieninga tauta. Tik mes galime apsaugoti savo miestą!“, – tikino vienas lietuvių.

Mada tik įsibėgėja, didžiausias reidas – savaitgalį?

Lietuviai įkūrė ir uždarą grupę pavadinimu „UK klounų gaudynės. Diskusijos“. Joje – jau daugiau kaip 2 tūkst. narių.

Kaip rašoma anglija.today, šioje grupėje tautiečiai pasakoja, kada ir kur matė siautėjančius klounus, kelia jų nuotraukas.

„Kraupiųjų klounų mada Jungtinėje Karalystėje dar labiau įsibėgėja – spauda ir socialiniai tinklai mirga nuo gatvėse užfiksuotų persirengėlių nuotraukų, žmonės dalinasi pasakojimais, kaip jiems teko susidurti su šiais „pokštininkais“, – teigiama emigrantų pamėgtame naujienų portale.

Tuo metu kitame jų, ekspresas.co.uk, tikinama, kad pagrindinis ir didžiausias reidas planuojamas savaitgalį, mat grupės narių teigimu, tuo metu klounai-žudikai kėsinsis į naktinių klubų lankytojus, neblaivius asmenis, merginas ir kitus, labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius.

„Clown Hunter Peterborough grupėje lietuviai vyrai diskutavo esą situacija Helloween‘o šventės metu gali tapti tikrai nevaldoma, todėl gali tekti patruliuoti ir visų šventųjų naktį<...>. Kai kuriems skeptikams paklausus, ką jie ketina veikti, sutikę klouną, vyrai ryžtingai atsako: „vytis jį taip, kaip jis vejasi mažus vaikus“, „Ištepti veidą raudonais nenuplaunamais dažai“, „pagąsdinti taip, kaip jis gąsdina moteris“, – rašoma tinklalapyje.

Saugotis piktadarių įspėjo ir ambasada

Saugotis piktadarių įspėjo ir Rusijos ambasada. Oficialiame pranešime teigiama, kad klounai kaltinami tuo, kad kelia sumaištį ir gąsdina žmones.

„Anot britų žiniasklaidos ir teisėsaugos agentūrų, pastarosiomis dienomis įvairiuose šalies regionuose būta klounais persirengusių piktavalių žmonių išpuolių. Britų „klounų“ kvailiojimų tikslas – pasėti baimę ir sumaištį. Prašome Rusijos piliečius JK atkreipti dėmesį į šią informaciją“, – rašoma Rusijos ambasados tinklalapyje.

Antradienį Brunelio universitete sulaikė studentą, įtariamą viešosios tvarkos pažeidimu – jį matė persirengusį klounu ir gąsdinantį žmones studentų miestelio teritorijoje.