Kaip rodo gegužės pabaigoje "Baltijos tyrimų" atliktas visuomenės nuomonės tyrimas, kurio rezultatus paskelbė dienraštis "Lietuvos žinios", K.Glavecką šiuo metu palankiai vertina 42 proc. apklaustųjų ir pagal šį rezultatą jis yra aštuntojoje populiarumo reitingų vietoje.

Konferencijoje taip pat paminėtas Lietuvos centro judėjimo 10 metų jubiliejus, pagerbti judėjimo iniciatoriai, tarp kurių yra dabartinis Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus, prezidento patarėjas Albinas Januška, advokatas Kazimieras Motieka, Lietuvos ambasadorius Latvijoje Petras Vaitiekūnas, politologas Lauras Bielinis bei kiti.

Visuomeninė politinė organizacija Lietuvos centro judėjimas susibūrė 1992 metais, vėliau tuometiniame parlamente buvo suburta devynis narius turinti "Centro judėjimo deputatų grupė", o 1993 metais - įkurta politinė partija Lietuvos centro sąjunga.

Seimas ketvirtadienį nusprendė, jog eiliniai prezidento rinkimai vyks šių metų gruodžio 22 dieną.

Nors oficiali prezidento rinkimų agitacijos kampanija prasidės tik likus mėnesiui iki rinkimų datos, ne viena partija jau iškėlė savo kandidatus ir pradėjo neoficialią agitacijos kampaniją.

Opozicinė Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) kandidatu į prezidentus iškėlė partijos pirmąjį pirmininko pavaduotoją ekspremjerą Andrių Kubilių, opozicinė Lietuvos liberalų sąjunga (LLS) - partijos lyderį, buvusį Klaipėdos merą ir ūkio eksministrą Eugenijų Gentvilą, politinė partija "Lietuvos krikščionys demokratai" - partijos pirmininką Seimo narį Kazį Bobelį, Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga - partijos pirmininkę parlamentarę Kazimierą Prunskienę, Liberalų demokratų partija - ekspremjerą Seimo narį Rolandą Paksą.

Savo kandidatus į prezidentus taip pat ketina kelti ir keletas kitų mažesniųjų partijų. Taip pat rinkimuose gali dalyvauti ir nepriklausomi kandidatai.

Kol kas savo apsisprendimo kandidatuoti rinkimuose nepaskelbė nei dabartinis šalies vadovas V.Adamkus, nei valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis premjeras Algirdas Brazauskas, nei socialdemokratų partnerės Naujosios sąjungos vadovas Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Šie politikai, jei apsispręstų dalyvauti rinkimuose, daugelio politologų vertinimu, būtų realiausi kandidatai į valstybės vadovo postą.