Tai jis pareiškė penktadienį per LLS tarybos posėdį, spaudos konferencijoje. R. Paksas yra Vilniaus meras.

“Likus dviem mėnesiams iki rinkimų keliama baudžiamoji byla yra bjaurus politinis aktas, nevertas demokratinės valstybės”, sakė R. Paksas.

Generalinė prokuratūra penktadienį iškėlė baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir mokesčių vengimo Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriuje. Jau pradėtas šios bylos parengtinis tardymas.

Pasak LLS pirmininko pavaduotojo Artūro Zuoko, “tai ne pirmas atvejis, kai keliama kontraversiška politinė byla”.

Anot jo, “panaudotos jėgos struktūros, kaip dažnai atsitinka mūsų valstybėje, sprendžiant savo politinius tikslus”. A. Zuokas neįvardijo, kas, jo nuomone, pasinaudojo jėgos struktūromis dėl politinių tikslų.

Jis pareiškė tikįs, kad ši byla bus nutraukta, tačiau retoriškai klausė kada.

LLS taryba penktadienį padarė pareiškimą, kuriame pabrėžiama, kad Generalinės prokuratūros sprendimas yra politinis žingsnis.

Pareiškime, be kita ko, Generalinės prokuratūros klausiama, “ar bus iškeltos baudžiamosios bylos už mokesčių nemokėjimą dešimtims kitų savivaldybių, jų įmonių, policijos komisariatų, kitų valstybinių institucijų ir pačiai ne visus mokesčius sumokėjusiai Generalinei prokuratūrai”.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, mokesčių ir įmokų vengimas, padarius didelę turtinę žalą valstybei, - baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki šešerių metų.