Už tai, kad laikinajai sostinei 2007-2011 metais vadovavęs dabartinis premjero bei partijos lyderio Andriaus Kubiliaus patarėjas A.Kupčinskas, būdamas meru, dirbo šeštadieniais, sekmadieniais ir per šventes, 2010 metais buvo išmokėta 10 tūkst. litų, už pusketvirto šių metų mėnesio, kol baigėsi kadencija, - 2,8 tūkst. litų.

Už tai, kad jis šešias valandas plušo pernykščiuose Kovo 11-osios - Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiuose, A.Kupčinskui buvo priskaičiuota 360 litų.

Viena eksmero valanda rinkėjams atsieidavo apie 60 litų.

Anot "Lietuvos žinių", tai matyti iš dokumentų, kurie pasiekdavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Apskaitos skyrių.

Atlygį už renginius laisvadieniais gavo ir buvusi vicemerė "tvarkietė" Loreta Kekienė. Vicemerei buvo atlyginta net už pusantros valandos dalyvavimą šv. mišiose Arkikatedroje bazilikoje, pusės valandos trukmės išklausytą varpų koncertą, visą valandą stebėtą vėliavos pakėlimo ceremoniją Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, dviejų valandų klausytą koncertą "Laisvės pavasaris" ir net tos pačios tautinės vėliavos, kuri buvo pakelta anksčiau, vieną valandą trukusią nuleidimo ceremoniją.

A.Kupčinskas sakė, kad padirbėti savaitgaliais jam tekdavo neretai, nes antrajame pagal dydį mieste nuolat vykdavo įvairių renginių. Taip per mėnesį prisidėdavo 8-10 "laisvadieninių" valandų, už kurias būdavo skrupulingai mokama.

"Tikrai ne", - tikino buvęs meras, paklaustas, ar pinigų sumos buvo didelės.

Darbo dieną viršvalandžių jis teigė niekada neskaičiuodavęs. A.Kupčinskas nenorėjo patikėti išmoką gavęs ir už Kovo 11-osios renginius.

"Gal sekretoriatas ką nors pražiūrėjo, nes tokių dalykų tikrai niekas nerašydavo", - spėjo jis.

Pasak buvusio mero, visus "tabelius" pildydavo sekretoriato vadovė.

"Jokių priedų prie atlyginimo aš negaudavau", - tikino A.Kupčinskas.

Dabartinis Kauno meras liberalas Rimantas Mikaitis pabrėžė atsisakęs visų priemokų už dirbamus viršvalandžius.

"Žinojau, kur einu ir kas manęs laukia. Mero diena nesibaigia 17 valandą, jis dirba tiek, kiek reikia. Prašyti už tai sumokėti - visiškai nemoralu", - šiuo metu atostogaujančio mero žodžius perdavė jo patarėja Adelė Majauskienė.

Pasak jos, prieš tai buvusios kadencijos metu vicemeru dirbęs R.Mikaitis jokių išmokų už viršvalandžius taip pat neimdavo. Prieš ketverius metus laikinosios sostinės vicemere buvusi A.Majauskienė prisipažino negirdėjusi, kad kada nors už viršvalandžius mokėti būtų prašę miesto vadovai.

Buvęs Vilniaus meras konservatorius Raimundas Alekna, paklaustas, kiek jam buvo mokama už dalyvavimą Kovo 11-osios ar kituose renginiuose, šv. Mišiose, atsakė, kad už tai neturi būti mokama.

"Neįsivaizduoju, kaip už tai gali būti mokama. Politiko darbas yra nenormuotas. Jei nori dirbti normuotą darbo dieną, turi rinktis kitokią, ne politiko, profesiją", - teigė R.Alekna.