Premjero Andriaus Kubiliaus visuomeninis patarėjas A.Macijauskas kaltinamas, kad 2010 metų rudenį pasinaudodamas savo pareigomis ir siekdamas asmeninės naudos nurodė be konkurso Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Kėdainių žemėtvarkos skyriaus vadovu skirti Vigimantą Kisielių.

V.Kisielių, kuris kaltinamas kurstęs piktnaudžiauti tarnyba ir klastoti dokumentus, prokuroras siūlo įkalinti šešiems mėnesiams. Tokia pat bausmė siūloma ir Artūrui Bogatyriui. Pastarasis kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba.

Bylos duomenimis, A.Macijauskas nurodė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo pareigas ėjusiam A.Bagotyriui laikinai darbinti V.Kisielių Kauno VMVT, kad vėliau jis būtų perkeltas į pareigas NŽT padalinyje Kėdainiuose.

Beje, V.Kisielius į Kauno VMVT buvo priimtas kaip pakaitinis darbuotojas, dėl to jo nebuvo galima perkelti tarnybinio kaitumo būdu.

Teisme yra dar viena A.Macijausko baudžiamoji byla - Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nagrinėja Nacionalinės mokėjimo agentūros direktoriaus Sauliaus Silicko ir buvusio žemės ūkio viceministro A.Macijausko baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo bei 19 tūkst. litų vertės išmaniųjų telefonų pasisavinimo.

A.Macijauskas iš žemės ūkio viceministro pareigų atsistatydino 2011 rudenį esą dėl šeiminių aplinkybių. Premjeras A.Kubilius spalio gale pasirašė potvarkį, kuriuo A.Macijauską paskyrė savo visuomeniniu konsultantu žemės ūkio klausimais.