V.Valentinavičius trečiadienį patvirtino BNS dirbsiantis EHU Socialinių ir politikos mokslų departamento vadovu.

"Manau, kad šis universitetas yra labai gera investicija į gretimos Baltarusijos ilgalaikę ateitį", - BNS sakė V.Valentinavičius.

57 metų V.Valentinavičius tuometinio premjero patarėju dirbo nuo 2009 lapkričio iki penkioliktosios Vyriausybės darbo pabaigos.

Ilgametis Vilniaus universiteto filosofijos dėstytojas V.Valentinavičius Lietuvai atgavus nepriklausomybę pradėjo rašyti politikos klausimais. 1995 metais metė filosofiją ir perėjo dirbti į Laisvosios Europos radijo lietuvišką tarnybą, įsikūrusią Prahoje, Čekijoje.

2004 metais V.Valentinavičius grįžo į Lietuvą ir dirbo naujienų agentūroje Elta, ilgainiui tapo Eltos vyriausiuoju redaktoriumi.

Nuo 2005 m. sausio V.Valentinavičius vedė LNK laidą "Savaitės panorama", nuo 2006 metų balandžio buvo portalą Alfa.lt valdančios bendrovės "Alfa media" direktoriumi, taip pat šio portalo vyriausiuoju redaktoriumi.

V.Valentinavičius taip pat buvo paskutinis Atviros Lietuvos Fondo valdybos pirmininkas iki fondo uždarymo 2006 metais, anksčiau yra buvęs "Transparency International" Lietuvos skyriaus valdybos, Litvakų fondo valdybos nariu.