Į naują Seimą nepatekęs Panevėžio rajono politikas Domas Petrulis jau mėnesį pluša Užsienio reikalų ministerijoje.
Domas Petrulis

Nuo 2012 metų vieną kadenciją parlamente praleidęs socialdemokratas dabar eina ministro Lino Linkevičiaus patarėjo pareigas.

„Turėjau darbo valdžios institucijose patirties. Ketverius metus dirbau Seime. Buvau užsienio reikalų komiteto, Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje narys, teko daug dirbti su užsienio diplomatais“, – „Sekundei“ teigė D. Petrulis.

Politikas sako, kad ir anksčiau yra dirbęs su L. Linkevičiumi, kuris taip pat priklauso socialdemokratų partijai. Ministras esą ir pasiūlė kolegą iš Panevėžio į savo patarėjo pareigas.

Ryšiams su politikais

D. Petrulis sako, kad per pirmąjį darbo mėnesį daugiausia teko spręsti eilinius ministerijos klausimus.

„Man paskirtos sritys ministerijoje – ryšiai su parlamentu ir Vyriausybe. Dabar rengiame politinių partijų susitarimą dėl Astravo elektrinės. Vieningai ir principingai turime žiūrėti į šio objekto statybas, darbo kontrolę. Negalime ateityje iš jos pirkti elektros“, – kalbėjo ministro patarėjas.

D. Petrulis šiuo metu rūpinasi ir Stambulo konvencijos klausimais. Smurtas šeimoje, anot jo, viena didžiausių šių dienų problemų.

Laisvalaikiu politikas stengiasi nepamiršti ir gimtinės.

Grįžti nelengva

Naujo darbo ieško ir buvęs Seimo narys panevėžietis Petras Narkevičius.

„Šiuo metu dar niekur nedirbu, bet dairausi ir ketinu vėl įsidarbinti. Domina daug kas, bet tiek laiko praleidus politikoje labai sunku grįžti į darbo rinką“, – „Sekundei“ tvirtino Darbo partijos atstovas.

„Ar politikas, ar ne – visi esame paprasti žmonės ir darbą turime susirasti pagal numatytus reikalavimus, o ne partijos padedami“.

Jis turi statybos inžinieriaus išsilavinimą. Tačiau tiksliai pasakyti, į kurią sritį krypsta akys, politikas nepanoro. Seime dirbęs biudžeto ir finansų komitete P. Narkevičius užsiminė, kad galėtų dirbti su vadyba ar administravimu susijusį darbą.

Paklaustas, ar partijos bičiuliai nesisiūlė padėti ieškant naujo kelio, pašnekovas patikino, kad jo toks bendradarbiavimas nedomina: „Ar politikas, ar ne – visi esame paprasti žmonės ir darbą turime susirasti pagal numatytus reikalavimus, o ne partijos padedami.“

Be darbo paieškų, „darbiečio“ pečius slegia ir teismas dėl rudenį įvykusio eismo įvykio. P. Narkevičius kaltinamas sukėlęs avariją, per kurią buvo sužaloti žmonės. Pats politikas pripažįsta kaltę ir tvirtina prašysiąs nukentėjusiųjų atleisti.