„10 val. ėjau laikyti Mišių, girdžiu, kad kažkas tauškia. Nuėjau į kitą pusę nuo klebonijos, žiūriu, atsitūpęs vyras drasko spyną. Sakau, ką tu čia darai. Jis atsistojo ir man trenkė, aš du kartus verčiausi, o jis pabėgo“, – DELFI pasakojo S. Sudentas.

Į ligoninę paguldytas S. Sudentas skundžiasi nugaros skausmais, daužta galva ir ranka, sunkiai paeina. Jam praskeltas antakis. Po smūgio klebonas krito nuo aukštų laiptų. Atsikėlęs pirmiausia paskambino Alantos seniūnui, tačiau šis buvo išvykęs.

S. Sudento teigimu, užpuolikas – 30–40 metų vyras.

Vagis veržėsi į „Carito“ patalpas, kurios yra klebonijos pastate. „Ten nieko nėra, tik skudurai“, – kuo vagį patraukė minėtos patalpos, stebisi klebonas.

Tuo metu į klebono gyvenamąsias patalpas vagis nelindo – čia įrengtos vaizdo kameros. „Lygiai 10 val. turėjau laikyti Mišias, kalbėjau su kurija, užtrukau, sakau, jau einu laikyti Mišių, o jis lygiai 10 val. pradėjo duris laužti, tą išgirdau kalbėdamas telefonu. Baigęs kalbėti nusprendžiau nueiti į tą pusę ir pažiūrėti, kas ten yra“, – aplinkybes prisiminė S. Sudentas.

Įvykį tiria policija.

DELFI primena, kad Alantos klebonas S. Sudentas buvo prezidento Algirdo Brazausko nuodėmklausys, jį lankęs ir ligos patale. Praėjusią savaitę TV3 „Žinios“ pranešė, kad S. Sudentas važinėja maždaug 40 tūkst. eurų vertės „Tesla“ elektromobiliu. Klebonas aiškino pasirinkęs elektromobilį, kad neterštų gamtos.