Seimas, Vyriausybė ir Vilniaus miesto savivaldybės taryba raginami 2015 metais numatyti ir priimti sprendimą dėl reikiamų lėšų Lukiškių aikštei sutvarkyti bei paminklui kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę pastatyti. Sąskrydžio dalyviai prašo įpareigoti Kultūros ministeriją nurodyti monumento Lukiškių aikštėje konkurso laimėtojams pataisyti monumento projektą taip, kad jo paskirtis ir prasmė atitiktų konkurso sąlygų reikalavimus.

Buvę laisvės kovų dalyviai ir tremtiniai mano, kad Vilniaus miesto savivaldybė Lukiškių aikštės tvarkymo bei paminklo ir jo kūrimo darbus turi vykdyti kartu, griežtai laikantis nuostatos, kad Nepriklausomybės šimtmečio paminėjimo Lietuvoje reprezentaciniai renginiai vyktų prie paminklo Lukiškių aikštėje kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę.

Kita rezoliucija siūloma neterminuotam laikui įteisinti privalomąją tarnybą Lietuvos kariuomenėje, parengti ir išlaikyti reguliariąją 20 tūkst. karių kariuomenę ir parengtą organizuotą 60 tūkst. karių rezervą. Mokomąjį gynybos pagrindų dalyką ir 18 valandų laisvės kovų programą įteisinti kaip privalomą visoms mokykloms, užtikrinti finansavimą patriotinio ir tautinio ugdymo programoms įgyvendinti.

Į 25-ąjį sąskrydį buvo atvykę daugiau nei 5 tūkst. dalyvių, BNS pranešė Lietuvos politinių tremtinių ir kalinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas.

Šventė prasidėjo jos dalyvių - buvusių Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių, rezistentų, Lietuvos kariuomenės, Seimo atstovų, Lietuvos šaulių sąjungos, „Misija Sibiras“ dalyvių, skautų, įvairių visuomeninių organizacijų atstovų ir kitų svečių eitynėmis nuo Ariogalos Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios Dubysos slėnio link.

Sąskrydžio dalyviai ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai padėjo gėlių prie Kankinių memorialo Ariogalos kapinėse ir ginklų salvėmis pagerbs okupacinio režimo aukų ir žuvusiųjų už laisvę atminimą. Buvo aukojamos šv.Mišios, pašventintas koplytstulpis. Susirinkusiuosius pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, iš tremties taip ir negrįžusius žmones Lietuva prisimins su amžinu netekties ir skriaudos jausmu, o tuos, kurie grįžo ir išliko, visada brangins ir didžiuosis. Valstybės vadovės teigimu, tremtinių ir politinių kalinių išgyvenimai yra labiausiai įkvepiantis pavyzdys visada ginti valstybę ir kurti stiprią ir gražią Lietuvą.

Sovietų okupacijų metu į lagerius ir tremtį buvo išvežta daugiau kaip 275 tūkst. Lietuvos gyventojų.