Vienas naujausių socialdemokrato pirkinių – 1,75 mln. Lt įvertintas butas Vilniuje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, B. Bradausko turtas šiuo metu vertas 27,7 mln. Lt. Socdemo privalomas registruoti turtas, pvz., namai ir žemės sklypai, vertas 10,21 mln. Lt, vertybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyrika – 11,75 mln. Lt. Dar beveik 5,08 mln. Lt socdemas turi atsidėjęs juodai dienai – piniginėmis lėšomis. Be to, rezervų jis turi ir paskolų pavidalu – B. Bradauskas yra paskolinęs ir neatsiėmęs 0,85 mln. Lt.

2012 m., kai kandidatavo į Seimą, B. Bradauskas VRK deklaravo turto už iš viso 24,9 mln. Lt – tiek politiko turtas buvo įvertintas deklaruojant turtą už 2011 metus. Pernai spalį paskelbtos turto deklaracijos už 2012 metus mirgėjo jau didesnis skaičius – iš viso 25,27 mln. Lt. Tačiau 2013-ieji, kaip matyti, B. Bradauskui buvo itin sėkmingi – per metus socialdemokrato turtas išaugo daugiau nei 2,4 mln. Lt.

VRK skelbiamais duomenimis, pernai B. Bradauskas gavo iš viso 3,85 mln. Lt pajamų ir sumokėjo daugiau nei 748 tūkst. Lt pajamų mokesčio.

Per metus apsipirko už 1,89 mln. Lt

VRK skelbiamoje interesų deklaracijoje B. Bradauskas atskleidžia įsigijęs ne vieną vertingą pirkinį. Vien pernai stambiems sandoriams socdemas paklojo 1,89 mln. Lt.

Didžiausias sandoris įvykdytas pernai gegužę. Iš žinomo verslininko Zenono Olbriso B. Bradauskas įsigijo turto už 1,75 mln. Lt. Koks tai turtas – deklaracijoje neatskleidžiama. Dar 140 tūkst. litų Seimo narys pernai paklojo už du žemės sklypus. Gegužę iš Gedimino Bareikos įsigytas 40 tūkst. Lt įvertintas sklypas, spalį B. Bradauskas 100 tūkst. litų už sklypą paklojo Rasai Ščeponienei. Be to, dar vieną sklypą socdemas įsigijo 2012 m. rugsėjį, prieš pat Seimo rinkimus. Už šį pirkinį B. Bradauskas paklojo net 450 tūkst. Lt.

Atskleidė pirkinių sąrašą

Paklaustas, kokį turtą įsigijo vykdydamas minėtus sandorius, B. Bradauskas iš pradžių juokavo nenorįs atskleisti to, ko nežino net jo žmona.

„Paslaptis. Pasakysiu jums, o jūs žmonai pasakysit. Ir ką tada? Slepiu nuo žmonos“, - juokėsi socdemas.

Vėliau pašnekovas atskleidė, kad didžiausias pirkinys – iš Z. Olbriso įsigytas butas. „Ten butas išpirktas. Matyt, neblogas. Vieta nebloga, o butas tai šiaip sau“, - sakė B. Bradauskas.

Pasak jo, naujasis jo butas yra „netoli Vingio parko“. Daugiau detalių apie neseniai įsigyta būstą socdemas nepateikė. „Be abejo, už 20 „kvadratų“ tiek nemokėsi“, - pridūrė pašnekovas.

Likę pirkiniai skirti B. Bradausko aistrai – patyręs medžiotojas teigė apsirūpinęs žeme, kur galėtų statyti medžioklės bokštelius.

„Ten žemės ūkio (paskirties sklypai – DELFI), medžioklės plotuose. Bokšteliams pasistatyti. Griauna bokštelius tie savininkai, neleidžia pastatyti“, - aiškino politikas.

Komentuodamas prie 4 mln. Lt priartėjusias savo metines pajamas, Seimo narys teigė nelaikantis praėjusių metų ypatingai sėkmingais.

„Man visada sėkmingi metai“, - sakė B. Bradauskas.

Žinoma, Seimo nario alga sudaro labai mažą dalį parlamentaro metinių pajamų. „Seimo nario alga manęs neišmaitintų tikrai. Seimo nario algą atiduodu beveik visą labdarai“, - teigė B. Bradauskas.

Politikas teigė neketinantis pasilikti ir keliolikos tūkstančių, kuriais padidės jo pajamos dėl algos padidėjimo pasibaigus vadinamųjų „krizinių“ įstatymų galiojimui. „Ten 18 tūkstančių per metus susidaro. Kaišiadoriečiams paskelbiau – nenoriu aš čia „piaro“ – per Kalėdas už visus tuos pinigus nupirksiu neįgaliesiems, socialiai remtiniems ir t.t. Kūčių stalui dovanų“, - nesikuklino B. Bradauskas.

DELFI primena, jog į Europos Parlamentą kandidatuojantis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas susigrąžino turtingiausio Seimo nario titulą. Į pirmąją vietą Seimo turtuolių lentelėje jis pakilo po to, kai Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas didžiąją dalį savo turto išdalino vaikams. Dabar V. Uspaskicho asmeniškai valdomas turtas, VRK duomenimis, nesiekia nė 7 mln. Lt.