Ketvirtadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite S. Skvernelis tvirtino, kad šiuo metu konsultuojamasi su specialistais dėl naujų priemonių, kurios galėtų būti taikomos kandidatams, siekiantiems tapti policijos pareigūnams.

Viena naujų priemonių, anot jo, galėtų būtų Didžiosios Britanijos išbandytas modelis, kuomet „rizikos grupėje“ dėl alkoholio vartojimo esantiems asmenims leidžiama tapti policijos pareigūnams, bet jie turėtų pasirašyti susitarimą, jog gali būti bet kuriuo metu tikrinami dėl svaigalų vartojimo.

„Jums 4 valandą ryte į duris gali paskambinti ir sakyti: „Vidaus saugumo tarnyba, jūs pasirašėte, kad mes galime jus testuoti“. Vienas iš tokių variantų yra svarstomas“, - nurodė S. Skvernelis.

Jis taip pat pripažino, kad alkoholio vartojimas yra ne tik policijos, bet visos visuomenės problema.

„Jeigu „alkoholizmo“ problema būtų šiandien tokia kaip policijoje, tai mes gyventume labai sveiką gyvenimo būdą, bet suprantu, kad mūsų vieno pareigūno padarytas eismo įvykis vertinamas kaip visos sistemos“, - sakė jis.

Vienas pastarųjų skaudžių įvykių dėl neblaivaus pareigūno veiksmų vyko rugpjūčio 9 dieną. Tuomet Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Valerijus Salmanas, kuriam vėliau nustatytas 1,42 promilės girtumas, pertrenkė tris žmones, du iš jų žuvo.