Iš vizito Kinijoje grįžęs premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius planuoja susitikti su ministru S.Skverneliu ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininku Rolandu Paksu.

Praėjusią savaitę ir vidaus reikalų ministras, ir „tvarkiečių“ vadovas teigė laukiantys šio susitikimo, kad paaiškėtų, ar su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seimo rinkimuose nusprendęs dalyvauti S.Skvernelis gali toliau vadovauti Vidaus reikalų ministerijai.

Ministras anksčiau yra sakęs, kad pasielgs taip, kaip nuspręs premjeras.

R.Paksas bei kiti „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai yra minėję, kad S.Skvernelis turėtų pasitraukti iš pareigų, jeigu nutarė atstovauti kitai partijai.

S.Skvernelį į vidaus reikalų ministrus delegavo „tvarkiečiai“, kuriems pagal koalicijos sutartį šis postas priklauso.

Premjeras socialdemokratų lyderis A.Butkevičius praėjusią savaitę BNS sakė nematąs kliūčių vidaus reikalų ministrui toliau dirbti Vyriausybėje, nepaisant to, kad jis paskelbė apie savo kandidatavimą į parlamentą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tačiau premjeras taip pat užsiminė, jog sprendimus priims tik po pokalbių su R.Paksu, ir S.Skverneliu.

S.Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens.

Paskelbęs apie planus dalyvauti rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ministras sakė, kad tikisi išlikti „nepriklausomu specialistu technokratu“. Jis žada nestoti į šią partiją.