Pirmoji praėjusį sezoną buvo pati populiariausia BTV laida. Antrosios sėkmę lėmė ne tik prodiuserio idėja, bet ir ekscentriška jos vedėja Seimo narė Nijolė Oželytė. Naujieną, kad pereina į LNK televiziją, ji irgi sužinojo vakar iš G.Songailos lūpų.

BTV su A.Valinsku buvo pasirašiusi sutartį, kad "Dviračio šou" bus rengiama kasdien ir rodoma du sezonus. Tačiau sutartis nutraukta po metų.

A.Valinskas dabar ilsisi Graikijoje ir kategoriškai atsisakė komentuoti savo sprendimus.

Taip pat elgiasi ir kiti "dviratininkai".

Kūrybinės grupės narys Haroldas Mackevičius, kuris dirbo dar ir BTV komercijos direktoriumi, vakar G.Songailai įteikė pareiškimą atleisti jį iš užimamų pareigų. "Šiokių tokių žodinių užuominų iš A.Valinsko išgirdau praėjusį penktadienį, - vakar "Lietuvos rytui" sakė G.Songaila. - Kadangi esame pasirašę sutartį, paprašiau pateikti pasiūlymus raštu, kad galėtume apsvarstyti sutarties nutraukimo galimybes.

Tačiau vakarykštė naujiena mane nustebino. Pasiūlymus gavome tik šiandien.

Nematome prasmės ir reikalo jėga laikyti žmonių, kuriems nepatinka dirbti BTV, tačiau privalome laikytis sutartyje numatytos tvarkos. BTV nėra linkusi kaitinti aistrų ir bylinėtis teisme.

Todėl bandome pasiūlyti taikų kelią - šiandien "Dviračio šou" kūrybinei grupei ir LNK išsiuntėme raštus, kuriuose siūlome iš BTV nusipirkti "Dviračio šou" ir "Koridos" autorines teises už sumą, lygią minimaliai kompensacijai už nutrauktą kontraktą".

Nors BTV generalinis direktorius atsisakė pasakyti kompensacijos sumą, tačiau "Lietuvos rytui" pavyko sužinoti, kad tai - vienas milijonas litų.

LNK generalinis direktorius Paulius Kovas, taip pat slėpdamas šią sumą, patikino, kad jų televizija pinigų tikrai nemokės.